Bayram alış verişi hız kazandı

Mübarek Ramazan Ayı'nın sona ermesinin ardından gelen Ramazan Bayramı esnafın işlerinde hareketlenmeye sebep oluyor.


HABER MERKEZİ
Özellikle Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı şeker satışlarında büyük oranda artış sağlıyor. Bazı esnaflar satışların iyi olduğunu belirtirken, bazıları da okulların açılmasına az bir süre olmasından ötürü vatandaşların Ramazan alışverişlerine kısıtlama getirdiklerini belirtiyor. Çarşamba günü kurulan halk pazarında çikolata kaplı şekerin kilosu 6-10 TL arası değişirken, normal şekerlerin kilo fiyatı 3-5 TL olarak satıldı.
Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez bir diğer lezzeti ise ramazan baklavasıdır. Ev yapımı baklavalarda kullanılan ceviz içlerinin kilo fiyatı 20 ile 25 TL arası değişiklik gösteriyor.
Ramazan ayında evlerimize giren bir diğer lezzet ise tel kadayıf tatlısıdır. Kilosu 6 TL’den satılan tel kadayıfların satışını gerçekleştiren pazar esnafı Vedat Acar satışlarda hissedilir bir değişiklik olmadığını, bu nedenle eski ramazanları aradıklarını ifade etti.
Önceki ramazanlarda satışların daha iyi olduğunu belirten Acar, satışların düşük olmasını ramazanın yaz mevsimine denk gelmesine bağlıyor. Yaz mevsimi nedeni ile herkesin tatilden daha yeni döndüğünü ve sıcak havalarda da hamur işi yiyeceklere talebin az olduğunu dile getiriyor. Ramazan ayının kış dönemine denk geldiği yıllarda satışlarının çok olduğuna dikkat çeken Acar, yaz dönemindeki ramazanlardan belli bir süre istediklerini alamayacaklarını dile getirdi. (c.s.)