Bayrampaşalı 550 gençle tarihi Edirne gezisi

Bayrampaşa Belediyesinin organizasyonunu yaptığı 19-29 Mayıs arası gerçekleşen  ''Kurtuluş ve Fetih''  programı çerçevesinde ,14 otobüs ile Bayrampaşa Belediyesi önünden saat 07.00'de hareket eden tam  550 kişilik Bayrampaşalı öğrenci grubu Edirne'ye doğru tarihi bir yolculuğa koyuldu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Akparti Edirne İl Başkanı Koray Uymaz’ın da katıldığı gezide, öğrenciler  tarihi bir yolculuk yaparken aynı zamanda bayram coşkusunu da yaşamış oldular…
26 Mart 1913 Balkan Savaşı sırasında, Edirne'yi kahramanca savunan Şükrü Paşa ve savaşın şehitleri anısına yapılan Şükrü Paşa Anıtı,Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan Beyazıt Külliyesi gezilirken duygu dolu anlar yaşandı.
 Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birini olan Mimar Sinan'ın ustalık dönemi eseri Selimiye Camiini görme fırsatı bulan gençlere, öğlen yemeği sonrası tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı özel bir mesire alanında Kırkpınar Yağlı Güreşi ile ilgili özel bir gösteri de  sunuldu. Başkan Hüseyin Bürge’nin de izlediği gösteride pehlivanlar birbirleri ile kıyasıya yarıştılar. 
Lozan ve dünya barışını simgeleyen Lozan Anıtını gezen ,ardından Karaağaç sınırında bulunan Pazarkule sınır kapısına gelerek, Yunanistan Türkiye sınırını görme fırsatını bulan Bayrampaşalı 550 genç, Kent Ormanında akşam yemeklerini yerken özel bir halk oyunu gösterisi sayesinde de doyasıya eğlenmiş oldular…
Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı’nın da birer konuşma yaptığı gezi sonunda Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge kendilerine birer plaket takdim ederken ‘’Geleceğimiz olan gençlerimizin tarih ve kültürlerini iyi bilmeleri gerektiğini belirterek, bu yönde  Bayrampaşa Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını ve kendilerine her türlü desteği verdiklerini belirterek geziye katılanlara   tek tek  teşekkür etti.