"BBP'de Yeni Genel Başkan Yalçın Topçu"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırklareli İl Başkanı Hakan Aytaç Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Genel Başkanları'nın Yalçın Topçu olduğunu belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırklareli İl Başkanı Hakan Aytaç Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Genel Başkanları’nın Yalçın Topçu olduğunu belirtti. Büyük Birlik Partisi’nin yeni genel başkanını oybirliğiyle seçtiğini belirten Kaya, partiyi 45 gün sonraki büyük kurultaya geçici genel başkan olarak götüreceğini ifade ederek şunları kaydetti:
“BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri toplanarak, parti tüzüğünün 15. Maddesi gereği yeni Genel Başkanını seçti. 8 saat süren toplantı sonunda Yalçın Topçu, üyelerin tamamının oyunu alarak genel başkan oldu. Topçu’nun genel başkanlık süresi, Başkanlık Divanı’nın belirleyeceği büyük kurultaya kadar olacak. Tüzük gereği, büyük kurultayın kararın verilmesinden itibaren 45 gün içerisinde yapılması gerekiyor.
Topçu, Genel Başkan seçilmesinin ardından yaptığı açıklamasında helikopter kazasında hayatını kaybeden Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşına Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Kendisinin kurultaya kadar genel başkan olacağını hatırlatan Topçu, kurultayda BBP hareketinin genel başkanının kim olacağına müzakerelerle ve ittifakla karar vereceklerini vurguladı. Topçu, MKYK toplantısında hiç aday çıkmadığını, üyelerin yaptığı istişare sonucu görevin kendisine tevdi edildiğini söyledi.
Sayın genel Başkanımız Yalçın Topçu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
Ebedi siyasi liderim, genel başkanım ve beraberinde şahadete ulaşan 5 can kardeşimize bir kez daha bu vesile rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Allah bizlere, Türk Milleti’ne, Türk-İslam alemine ve dünyanın bütün iyi insanlarına sabır versin inşallah.
Divan başkanımızın açıkladığı gerekçe üzerine bugün arkadaşlarımızın ittifakı, oy birliği ile bu emaneti üzerime almış bulunmaktayım. Ben kendimi bu hareketin en sıradan bir kişisi olarak gördüm. Hep öyle davrandım. 52 yaşındayım. 35 senelik mücadele ettiğim bu davada da hep böyle davrandım. Biz bu tür seçimlerimizi Türk’ün töresi, İslam’ın ahlakına göre yaparız. Büyük Birlik Partisi, Genel Başkanımızın şehadetiyle ondan geriye kalan misyona uygun olarak davrandı, kurullarımızda hiç kimse aday çıkmadan arkadaşlarımız kendi içerisinde yaptıkları müzakereler neticesinde bana bu görevi tevdi ettiler. Şu anda bulunduğum noktada durum budur. Bana tevdi edilen görevi 45 gün içerisinde kurultaya taşıyacağım. Bu süreç içerisinde MKYK üyelerimiz, partimizin diğer kurulları ve partimizle gönülbağı olan diğer kurullarımız, kurumlarımız hep birlikte hep beraber hareketimizin bundan sonraki devamına kimin genel başkan olacağına hep beraber müzakereler çerçevesinde karar vereceğiz. İnşallah önümüzdeki 45 gün içerisinde yapacağımız kurultayda her şeyi akıl süzgecinden geçirerek toplumun da kabul edeceği hareketimizin de camiamızında kabul edeceği bir genel başkan adayıyla kurultaya gideceğiz inşallah. Bu süreç içinde yapacağımız çalışmalar bunlardır. Değerli arkadaşlar hareketimizin mensupları genel başkanımızın şehadeti ile oluşan Alevisi Kürdü Türkmeni Lazı Çerkezi velhasılı doğulusu batılısı kuzeylisi güneylisi Anadolu coğrafyasında kim varsa ay yıldızlı bayrağımızın altında kim bu devlete ve millete bağlı yaşıyorsa birlikteliğin oluşması için elden gelen herşey yapılacaktır. Genel başkanımızın şehadetinde oluşan mescid ve meyhanenin Alevi ve Sünni’nin Kürt ile Türkmen’in velhasılı herkesin sayın Genel Başkanımızn şahsında birlik beraberlik sevgi, barış ve huzur yumağı haline gelmesini unutmayacağız, unutturmayacağız, bunu yarınlara hep birlikte hep beraber taşıyacağız. Büyük Birlik Partisi olarak bunu hayatımızın sonuna kadar siyasetimizin süresi içinde vazgeçilmez bir ilke olarak kabul edeceğiz, bu uğurda çalışacağız hepimiz. İnşallah önümüzdeki günler hareketimize, camiamıza, büyük Türk Milleti’ne, Türk-İslam coğrafyasına ve dünyadaki bütün iyi insanlara barış, huzur, esenlik getirmesi noktasında tecelli eder ve ben bütün arkadaşlarımın bu noktada çalışacağını biliyorum. Meselemiz büyük Türk Milleti’nin birliği ve beraberliğidir. Meselemiz milletimizi bölgesinde müreffeh, dünyada lider hale getirme meselesidir. Bu çerçevede davranıp bu çerçevede hareket edeceğiz. Önümüzdeki kurultayla alakalı da bugün itibariyle çalışmalarımıza başlayacağız. Kurultayımızda inşallah camiamıza milletimize ve şahadete ulaşan Genel Başkanımızın misyonuna ve şahsına layık bir kurultay olacaktır. Bu vesile ile hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” (s)