Bedensel Engelliler'den müthiş fark

Bedensel Engelliler'den müthiş fark

Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımımız, geçtiğimiz Cumartesi günü Engelliler Basketbol 2. Ligi A Grubu’nda, Istanbul Bağcılar Bedensel Engelliler Basketbol takımını, Kırklareli G.S.I.M Kapalı Spor Salonu’nda konuk etti. Maç boyunca çok iyi bir performans ortaya koyarak farka giden temsilcimiz, maçtan 71- 25 ayrıldı. Saat 13:00’da başlayan müsabakayı Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Il Bayındırlık ve Iskan Müdürü Belkıs Akkan, Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe ve az sayıda taraftar izledi.

Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımımız; Mücahit, Davut, Osman, Servan, Zeki, Mehmet, Metin Hakan, Önder, Mehmet B. ve Zeki K. ilk onuyla oynadı. Konuk ekip Bağcılar Bedensel Engelliler Basketbol takımı ise; Mustafa, Hamide, Yılmaz, Fidan, Mahmut, Emrah, Ali, Süleyman, Ömer ve Rıdvan’dan oluşan takımı ile mücadele verdi. Maçın başlaması ile oldukça iyi bir çaba sarfeden temsizlcimiz ilk periyot boyunca rakibine göz açtırmayarak, ilk çeyreği 19- 05 önde kapadı. 2. Periyotun başlaması ile adeta coşan engelli basketçilerimiz ilk yarıyı 35- 13 önde kapadı.

Üçüncü çeyreğe yine hızlı başlayan taraf, Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol takımımız oldu. Periyod boyunca bulduğu birçok turnikeyi sayıya çeviren temsilcilerimiz rakibede göz açtırmayarak, 3. çeyreği 53- 17 gibi çok farklı bir skorla tamamladı. Takımlarının yenilmesine rağmen Bağcılarlı taraftarlar temsilcilerine destek olarak tezahurat yaptılar.

4. Periyotta da her ne kadar Bağcılar Bedensel Engelliler Basketbol takımı biraz toparlanmaya çalışsa da yine de aradaki farkı pek de indirgeyemediler. 4. çeyrekte de üstünlüğünü koruyan temsilcimiz maçtan 71- 25’lik üstün bir skor ile galip ayrıldı. Maçtan sonra büyük bir sevinç yaşayan temsilcilerimizi Kulüp Başkanı Erol Gökçe tek tek kutlayarak tebrik etti. Daha sonra kulüp toplu bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Maçın ardından kulübü ile ilgili görüşlerini açıklayan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe yaptığı sitem dolu konuşmasında; ”2. Lig A Grubundan çıkarak daha sonra Play- Off’larda mücadele ettikten sonra 1. Lig’te mücadele etmek istiyoruz. Takımımız şu anda % 50’lik bir performans sergiliyor. Antreman eksiklerimiz oldukça fazla. Dışarıdan gelen oyuncularımızı getirip götürmemiz zor oluyor. Halkımız ve bürokratlarımız maçlarımıza hiç ilgi göstermiyor. Ilimiz müftüsü başta olmak üzere boyacısına kadar herkes Filistin’e destek veriyor. Ama gelipte bizim maçlarımıza destek vermiyorlar. Haftaya Kütahya’da maça gideceğiz. Ama ulaşım sorunumuz var. Tavuk kümesi gibi araçlarla seyahat ediyoruz. Oyuncularımız araçlar yüzünden sandalyelerini kucaklarında taşımak zorunda kalıyorlar. Belediyemize yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama biz her şeyden önce manevi destek bekliyoruz. Şu ana kadar bu spor sayesinde bir çok sporcumuz engellerini aşmış durumda. Ayrıca bir çok masrafımızı cebimizden karşılıyoruz. Sayın valimizin de katkıları ile Traçim’den 2000 TL yardım aldık. Bu yardımla da deplasmanda sadece 2 maç oynayabildik. Kırklareli’nde bu işi yapmak zor. Çocuklarımız çok fazla çaba sarf ediyorlar. Fakat karşılıklarını alamıyorlar. Oyuncularımıza para ödemek istiyoruz, ama ödeyemiyoruz. Halkımızdan tek isteğimiz bizleri seyretmeleri ve alkışlarını eksik etmemeleridir. Ekonomimiz tamamen sıfır ve böyle giderse bu sın sezonumuz olacak.”dedi.