Beklenen film "NEFES" vizyona girdi

Beklenen film 'NEFES' vizyona girdi

Terörle mücadele eden bir komando timinin öyküsünü anlatan, sezonun gişe rekorunu kırmaya aday olarak gösterilen “Nefes” filmi bugün tüm illerde aynı anda gösterime giriyor. Ilimizde sinemanın tek adresi olan Cine Plaza, “Nefes” filminin bilet satışlarına film daha gösterime girmeden start verdi.

 Gösterimi sürekli ertelenen “Nefes” filmi bugün Cine Plaza’da Kırklareli seyircisi ile buluşuyor. Iki yılda tamamlanan, fragmanı internette son bir ayda 2 milyon kişi tarafından izlenen "Nefes"in yönetmenliğini Levent Semerci üstleniyor. Filmin senaryosu Hakan Evrenselin gerçeklere dayanan “Güneydoğu’dan Öyküler” kitabından yola çıkılarak kaleme alındı. Film, Irak sınırına yakın Karabal Jandarma Karakolu’nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı ve komutasındaki 40 askerin maceralarını konu alıyor. "Nefes"’in sadece konusu değil çatışma sahneleriyle de dikkat çekmesi bekleniyor.

Çekimlerinde 12 kameranın kullanıldığı filmin kadrosunda özellikle yıldız oyunculara yer verilmedi. Konservatuvar mezunu 40 genç oyuncu, bir ay askeri eğitim aldı ve çekimlerin yapıldığı Antalya yakınlarında bulunan 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'ndan bir ay boyunca hiç aşağı inmedi. Filmin başrol karakteri yüzbaşı, bir askerin nöbet sırasında öldürülmesi üzerine, geri kalan askerlerine, izleyiciyi ağlatan bir konuşma yapıyor. Sınır boylarında askeri operasyon görüntülerinin sıkça kullanıldığı film, belli ki bu monologla çok konuşulacak.

Cine Plaza’da bugün vizyona girecek diğer filmler Gerilim Hattı

Bir grup arkadaş eğlenceli bir tirmaniş yapmaya karar verir. Tirmanış rotası kapalı olsa da yollarına devam ederler. Göze aldıkları bu tırmanış, gittikçe daha riskli ve tehlikeli bir hal alır ve kazalar birbirini izler. Yolun kapalı olmasının bir nedeni vardır. Önce Fred kaybolur, ardından hava kararmaya başlar. Yolculuk korkunç bir kâbusa dönüşür.

Acı

“Acı” insana yakışır bir şekilde yaşamak için insanca olmayan her şeye “hayır” demek gerektiğini anlatmaya çalışan, insana, hayata ve evrene dair bir hikaye…

Erzincan’ın iki bin metre yüksekliğindeki bir dağ köyünde, olağanüstü zor koşularda çekilen filmde; “Dilber’in Sekiz Günü” filmindeki performansıyla birçok ödül kazanan Nesrin Cavadzade ve yılların deneyimli oyuncusu, “Sürü” filminin unutulmaz ağabeyi Erol Demiröz başrolde.

“Acı” yürekleri burkup, yüreklere işleme iddiasında bir yapım.

Evimde Uzaylı Var

"Evimde Uzaylı Var" High School Musical dizisinde gösterdiği performansla küçük yaşta dikkatleri üzerine çeken Ashley Tisdale'in başrolde olduğu eğlenceli bir fantastik macera.

Pearson ailesi tatil için Maine şehrine gider. Fakat eve vardıklarında, orada yalnız olmadıklarını fark ederler. Dost bir uzaylı o evi önceden keşfetmiştir, ama yanındaki arkadaşları onun kadar iyi değildir ve evi istilâ etmek istemektedirler. Çocuklar tüm güçleriyle gittikleri evi korumak zorundadır, aksi takdirde yaratıklar onları uzaya gönderecek ve dünyayı ele geçirecektir.