Belediye Başkanı Çağlayan'dan, KBESK Başkanı Gökçe'ye cevap

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe'nin Kırklareli Belediyesi ile ilgili olarak yerel bir gazeteye yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.



HABER MERKEZİ
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe’nin Kırklareli Belediyesi ile ilgili olarak yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalara Belediye’nin internet sitesinde cevap verdi.
Başkan Çağlayan tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kırklareli Belediyesi’nce göreve geldiğimiz günden bugüne ilimiz bünyesindeki Okul spor takımlarına, Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarına, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Kırklareli Bedensel Engelliler Basketbol Genç Takımına sizin ve Kırklareli’nde yayın hayatını sürdüren diğer yerel gazetelerinde birçok kez tanık olduğu gibi yardım elimizi uzattık uzatmaya devam ediyoruz.
Belediye Başkanlığımızdan yardım talebinde bulunan Kurum, Sivil Toplum Örgütü, Spor Takımları, Dernek ve şahıslar arasında ayrım yapmadan ihtiyacı doğrultusunda, ben Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve çalışma arkadaşlarım azimle ve yürekten, sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği şartlarımızı halkımızın mutluluğu ve düzeni için zorlama gayreti ve çabası içindeyiz.
Bahse konu kişi Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe’nin “Yinede engellileri bir türlü kabul etmeyen Belediye Başkanımıza da sezon başında verdiği 250 litre mazot için teşekkür ediyoruz. Ancak bir daha göremedik” söylemi talihsiz ve gerçek dışıdır. “ENGELLİ HEMŞERİLERİMLE, ENGELLERİ AŞACAĞIZ” Sosyal Sorumluluk Projemizin yardım örneklerini nezdiniz de kendisine hatırlatırım.
Bu durumda gazetede yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü adına Başkan Erol Gökçe’ye yakın zamanda nakden ve madden yaptığımız yardımlarımızın bir bölümünü kamuoyu ile paylaşma gereği doğmuştur.
Buna göre; 24.01.2008 tarihinde 400 Litre mazot yardımı, 06.03.2008 tarihinde 400 Litre mazot yardımı, 20.03.2008 tarihinde 150 TL yol ücreti, 10.04.2008 tarihinde 200 litre mazot yardımı, 24.04.2008 tarihinde 150 litre mazot yardımı, 22.05.2008 tarihinde 1.000 TL yol ücreti, 29.01.2009 tarihinde 150 Litre  motorin yardımı, 12.02.2009 tarihinde 100 Litre motorin yardımı, 05.03.2009 tarihinde 250 Litre motorin yardımı yapılmıştır.
Belgelere dayanan birçok yardım yapılmasına karşın Kulüp başkanının talihsiz söylemini şampiyonluk heyecanına veriyor, gerçek dışı o beyanın düzeltilmesi ve halkımızla doğrunun paylaşılması hususunu istiyorum. KBESK sporcularına dün, bugün, ihtiyaç doğduğu her noktada, her zaman olduğum gibi destekçileri olduğumu belirtir, çalışmalarında başarılar dilerim.” (s)