Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'dan 17 Ağustos'un 10. yılında anlamlı mesaj

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'dan 17 Ağustos'un 10. yılında anlamlı mesaj

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 10. yıldönümünde Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, yaşanan felaketi unutmadıklarını belirten bir mesaj yayımladı. Çağlayan mesajında şu açıklamalara yer verdi:

“Ülkemizi derin acılara boğan ve binlerce insanımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos felaketinin bir daha yaşanmaması, hepimizin ortak temennisidir. Kamu idarecileri ve vatandaşlar olarak bize düşen sadece temenni ile yetinmeyerek, benzeri deprem felaketlerinin ülkemizde tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almaktır. Depremin değil, binaların can aldığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerimizin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin, çalışmaların yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının yaşama geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.”

Başkan Çağlayan açıklamasının sonunda depremde hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ve mekanlarının Cennet olması dileğinde bulunduklarını kaydetti.