Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Dünya Çocuk Hakları Günü'ne yönelik mesajı

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın Dünya Çocuk Hakları Günü'ne yönelik mesajı

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Dünyanın daha yaşanılır olmasının, çocukların iyi yetişmesi, güzel olan her şeyi paylaşmaya alıştırılması ve doğru şekilde eğitilmesiyle olduğunu kaydetti. Çağlayan, mesajının devamında şu cümlerere yer verdi:

“Aile ortamında yetişen çocuklar ruh ve beden sağlığı açısından daha sağlıklı bir yaşama adım atmaktadırlar. Bu görünen bir gerçektir. Dünyada ve Türkiye’mizde birçok çocuk zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor.

Bu koşulları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla Türkiye’nin de 1990 yılında imzaladığı Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir. Bunu kabul eden bir ülkede yaşıyor olmak bizleri daha huzurlu kılmaktadır.          

Çocuklarımızın; değerbilen, hoşgörülü, özgürlükçü, eşitlik savunucusu ve dayanışmaya inanan bireyler olarak yetiştirilmelerini savunmalı, bu yönde çabalamalı ve sahip olduğumuz o pırıl pırıl beyinleri bu bilinçle yetiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile Kırklareli’mizin, yarınların büyükleri olacak çocuklarımızın güven içinde mutlu ve başarılı yetişmeleri konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimi belirtir, tüm çocukların 20 Kasım “Çocuk Hakları Günü”nü kutlarım.”