Belediye Başkanı Hacı'dan 30 Ağustos mesajı

Belediye Başkanı Hacı'dan 30 Ağustos mesajı

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hacı mesajında mesajında şunları kaydetti; 

“Saygıdeğer Babaeskililer Bu hafta sonu asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusu'nun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 87. yıl dönümünü kutlayacağız.

Ulu önder baş komutan Mustafa Kemal Atatürk bir Milli devlet ve kahraman Türk Ordusu kurmayı başararak 30 Ağustos 1922 de Anadolu’da ki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu zaferle eşsiz başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş tüm ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur.

Mazisi şan ve şeref ile dolu olan bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar öğünsek azdır. Çünkü; Her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu hareket;Türk ordusunun Türk subay ve komuta heyetinin,Türk Halkının yüksek kudret ve kahramanlığını  tarihte bir kez daha kanıtlamıştır.

Türk Milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm olanaksızlıklara rağmen, yüce Türk Ulusunun sarsılmaz azmini, yüksek iradesini, vatanseverliğini ve kahramanlığını ortaya koymuştur. Hamuru vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusuyla mayalanmış Türk Ulusunun hiçbir güç karşısında, boyun eğmeyeceğini bilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ulusun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusu ile birlikte, harp tarihine altın harflerle yazılacak eşsiz bir zafer elde etmiştir.

Türk Ulusunun eşsiz tarihinde bir dönüm noktası olan bu zafer tüm yaşam sahaları ve hepsinden önemlisi bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, erkek-kadın, yaşlı-genç tüm fertleri ile birlikte verdiği var oluş mücadelesinin en büyük destanıdır.

30 Ağustos, 26 Ağustosta başlayan ve 9 Eylülde Izmir'de tamamlanan Büyük Mücadelenin doruğa ulaştığı, Türk Ordusunun ve Türk Ulusunun 3 yıl boyunca yaptığı ölüm kalım savaşının taçlandığı gündür.Türk Ulusu, bugünkü bölünmez varlığını ve sağlam temeller üzerinde kurulmuş Cumhuriyetini, 30 Ağustos Zaferinde, hayatını feda eden şehit ve gazilere borçludur.Bentüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor ve onlara minnettar olduğumuzu söyleyerek Sözlerimi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Kazanılan bu zaferin önemini belirten şu sözleri ile bitirmek istiyorum.”Bu Eser, Türk Milletinin Hürriyet Ve Bağımsızlık Düşüncesinin Ölümsüz Anıtıdır. Bu Eseri Yaratan Bir Milletin Evladı, Bir Ordunun Başkumandanı Olduğum Için Sevincim Ve Mutluluğum Sonsuzdur”.