Belediye Başkanı Hacı'dan, festivale renk katan isimlere anlamlı plaketler

Belediye Başkanı Hacı'dan, festivale renk katan isimlere anlamlı plaketler

Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen 39.Tarım Festivali, 9 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Volkan Konak konseri ile sona erdi. Konserlerin haricinde etkinlikleri ile de ses getiren festival kapsamında, Abdullah Hacı önderliğindeki Babaeski Belediyesi’nin, kurumlara ve yerel sanatçılara verdiği destekler de gözlerden kaçmadı.

Trakya'da düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olan Festivalin bölgedeki tarımın desteklenmesinin dışında; kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve Yerel Sanatçı ve Grupların yaşamına da önemli bir katkı sağlıyor.

Gündüz Onat Festival Alanı'nda Festival Programı çerçevesinde yer alan Babaeski'nin gençlerinden oluşan ve sahne'de yaklaşık 1 saat kalan Grup Yankı, kendi şarkılarını ve değişik sanatçılara ait şarkılarını seslendirdiği konserde seyirciden tam not aldı.

Festivalin 3 üncü günü gece etkinliklerinde yer alan genç grubun müzisyenleri verdikleri konserde, muhteşem bir performans ile göz doldurdu. Konser sonunda, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Grup Yankı'ya gecenin anısına gümüş bir plaket verdi.

Kesimoğlu, törende yaptığı konuşmasında "Bölgemizdeki Yerel Sanatçıların her zaman desteklenmesi gerektiğini belirtti."

Grup Yankı'nın konserini, önceki dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, CHP Ilçe Başkanı Av. Irfan Alınel ve Belediye Meclis Üyeleri eşleri ile birlikte izlediler.

Belediye Başkanı Hacı’dan, Bizim Dershane öğrencilerine plaket

"39 uncu Tarım Festivali'nin" üçüncü gecesinde, "Bizim Dershane'nin" başarılı öğrencilerinden temsili 6 öğrenciye Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı, tarafından başarı plaketi verildi.

Gündüz Onat Festival Alanı'nda düzenlenen gece etkinliklerinde ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Bizim Dershane Müdürü I.Cengiz Akın, şunları söyledi;

"2008-2009 öğretim yılı sonunda ÖSS puanları açıklandı. SBS sonuçlarına göre de yerleştirmeler belli oldu. Başarılı bütün öğrencilerimizi sahneye taşımak mümkün değildi. Sadece 6 öğrencimizi temsili olarak buraya sizlerin huzuruna davet ettik. Bu öğrencilerimiz; ÖSS'de; Hüseyin Aytaç Şahin ( Babaeski Liseleri arasında Sayısal-2 birincisi), Gülçin Kurum (Babaeski Anadolu Lisesi Okul birincisi ve eşit ağırlık-2 ikincisidir. SBS'de ise; Yeliz Arda, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi, Ezgi Dülger, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Hazal Altınışık, Çanakkale Fen Lisesi ve Buse Yavuz isimli öğrencimizde, Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'ne yerleşmişlerdir. "Bizim Dershane" olarak 5 inci yılımız olmasına rağmen hep çok çalışıyoruz, az konuşuyoruz ama bunu biz hep yapıyoruz. Dershane adına öncelikle başarılı bütün öğrencilerimizi, ailelerini, okul ve dershane öğretmenlerini yürekten kutluyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz. Bize plaket verme jestini yapan, İlçemizde eğitime katkıları yadsınamayacak derecede büyük olan Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Hacı'ya, Bizim Dershane ailesi olarak çok özel teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Festivalin en renkli sportif etkinliğinde,

ödüller sahiplerini buldu

39.Tarım Festivali etkinlikleri içerisinde, "3 Bant ve Amerikan 1.Bilardo Turnuvası" oynanan final maçları ile sona erdi.

39. Babaeski Tarım Festivali Spor Komitesi Başkanlığı'nca, Bilardo Sevenler Derneği Lokali'nde, 10 Temmuz 2009 Cuma günü Belediye ve Festival Komitesi Başkanı Abdullah Hacı'nın açılış vuruşu ile başlayan "3 Bant ve Amerikan 1.Bilardo Turnuvası, Festivalin 3.günü oynanan final maçları ile sona erdi.

Turnuvada, derece alanların ödüllerini CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış verdi.

Milletvekili Barış, Belediye Festival Spor Komitesine böyle güzel bir etkinlik düzenlediklerinden dolayı teşekkür etti. Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski Ilçesi'nden toplam 32 sporcu'nun, Şampiyonluk için kıyasıya mücadele ettiği turnuvada; 3 Bant 1.Bilardo Şampiyonu Lüleburgaz Ilçesi'nden Abdül Var, isimli sporcu oldu.

Turnuvada; 2.Ali Tatar (Babaeski), 3.Murat Açıkgöz (Kırklareli) ve 4.Anıl Halaç (Babaeski) oldular.

Amerikan 1.Bilardo Şampiyonu ise Babaeski Ilçesi'nden Ceyhun Yalçın, isimli sporcu oldu.

Turnuvada; 2.Anıl Halaç (Babaeski), 3.Gökhan Gençoğlu (Babaeski) ve 4.Eren Balkan (Babaeski) oldular.

Festival Spor Komitesince, Turnuvada derece alanlara toplam 2 bin TL ödül ve günün anısına birer plaket verildi. Turnuvanın ödül törenine; CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, CHP Ilçe Başkanı Irfan Altınel, Belediye Meclis Üyeleri Sebahattin Öner ve Elmas Biner, Bilardo Sevenler Derneği Başkanı Ersel Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Bilardo severler katıldı.