Belediye Başkanı Hacı; "Öğrencilerin taleplerini doğru karşılıyorum"

Belediye Başkanı Hacı; 'Öğrencilerin taleplerini doğru karşılıyorum'

Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı'nın, makamına çıkan bir grup Yüksekokul Öğrencisi, Ilçe Trafik Komisyonu'nun, Şehir içi taşımacılığındaki yeni uygulama kararından mağdur duruma düştüklerini belirttiler.

Ilçe Trafik Komisyonu kararı ile Şehir içi taşımacılığında güzergâhın değiştiğini belirten Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kırklareli Üniversitesi'ne bağlı Babaeski Meslek Yüksek Okulu'nda Eğitim-Öğretim gören Öğrencilerin birçok yönden mağduriyetleri konusunda ki taleplerini haklı bulduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hacı, makamında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

"Şu anda Yüksekokulda öğrencileri taşıyan Taşköprü Köyü Kooperatifine ait Minibüsler, Yüksekokuldan yolcu olarak aldıkları öğrencileri, D-100 karayolunu takiben son durak olarak Şehirlerarası Terminalde indirmektedirler. Şehir içi taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüsleri ise, Ilçe Trafik Komisyonu kararı ile Pres-san mevkiinden daha ileriye gidip, D-100 karayolunu kullanamamaktadır. Taşköprü Köyü'ne ait Kooperatif Minibüsleri ise öğrenci yolcularını son nokta Şehirlerarası Terminalde bıraktığı için Şehrin diğer uç noktalarında, örneğin bir es-sa yapı kooperatif evlerinde oturan öğrenciler, ikinci bir araca binerek evlerine gitme mecburiyetinde kalmaktadırlar.

 Bu da öğrencilerimize maddi yönden ilave yük getirerek mağduriyetlerine sebep olmaktadır. Ben bundan dolayı öğrencilerin taleplerini doğru karşılaşıyorum. Tabi bizler Ilçe Trafik Komisyonu olarak konu hakkında gerekli incelemeleri yapıyoruz, onun için bu konu ile ilgili nihai kararı önümüzdeki günlerde vererek adil ve kalıcı bir çözüm bulacağımıza inanıyorum."