Belediye başkanından ilginç protesto

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Sultanköy Belde Belediyesine Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce kesilen para cezasını protesto eden Belediye Başkanı Ersin Çolpan, ceza tutanağını belde meydanındaki ilan panosuna asarak, belediyeye ceza kesildiğini anons ettirdi.


 
Belediye Başkanı Ersin Çolpan,  yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce, 26 Ağustosta, belediyeye, atık suların gelişigüzel dere yatağına boşaltıldığı gerekçesiyle 31 bin 62 TL idari para cezası verildiğini söyledi.
Kararı protesto etmek amacıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce tebliğ edilen idari yaptırım karar tutanağını belde meydanındaki panoya astırdığını ifade eden Çolpan, vidanjörle verilen temizlik hizmetini de durdurduğunu belirtti.
İdare Mahkemesine itirazda bulunacağını bildiren Çolpan, şöyle konuştu:
''1998 yılında belde olan Sultanköy'de bugüne kadar altyapı ve kanalizasyon çalışması yapılmamış. Geçen sürede belediyenin vidanjörlerle verdiği hizmet hiçbir denetime tabi tutulmamış ve yıllarca vidanjörlerce alınan atıklar Kınıklı dere yatağına boşaltılmış. Bu yıl 4 Nisanda belediye başkanlığına başladım. Bir ay sonra da paket ayrıştırma ve altyapı için resmi yoldan başvurular yaptım. Şu anda paket ayrıştırma projesinde ihale aşamasına geldik.''
Çolpan, bu girişimleri sonuçlanmadan kendilerine ceza kesildiğini belirtti.
Aynı zamanda, belediyeden yapılan anonslarla kesilen cezayı duyurduklarını ifade eden Çolpan, şunları kaydetti:
''Beldemizin altyapısı ve kanalizasyon hattı olmadığından, vidanjörle sağlanan temizlik hizmetini ücretsiz yapıyorduk. Yaz sezonunda vidanjörlerimizi vardiyalı olarak 24 saat çalıştırdık. Günde 90 noktadan atık topladık. Yetişemediğimiz yerlerde özel vidanjörler 30 TL'ye hizmet verdi. Belediyeye ait vidanjörler ile özel vidanjörler aynı dere yatağına boşaltım yaptılar. Ancak ceza belediyeye kesildi. Bu cezanın ardından temizlik hizmetini durdurduk. Şu anda, özel vidanjörler 150 TL'ye atık topluyor. Yani aynı dere yatağına bu atıkları döküyor. Bunu halkımıza anlattık. Göreve geldikten sonra böyle bir cezayla muhatap olduk. Bundan önceki dönemlerde hiçbir denetim yapılmamış.'' aa