Belediye kenelere karşı savaş açtı

Belediye kenelere karşı savaş açtı

Yaz aylarının gelmesi hava sıcaklıklarının artması ile yine geçen yıllarda olduğu gibi Kırklareli Merkez İlçedeki boş alanlarda ve ev çevrelerinde kene görülüyor. Kene ısırıklarını önlemek ve köklerini kurutmak için son derece müşkülpesent bir şekilde çalışan Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kene görülen yerlerden aldığı ihbar ile olaya anında müdahale ederek, ilaçlama çalışması ile en büyük somut adımı atıyor.      

Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Tanta önderliğinde zor ve bir o kadar da meşakkatli bir şekilde yürütülen kene ilaçlama çalışmaları, rutin aralıklarla sürüyor. Müdürlüğü gelen ihbarlar doğrultusunda sulu ilaçlama sistemi ile yapılan çalışmalar da kenelerin kökten kaldırılması için yaşadıkları alanlar son derece titiz bir şekilde ilaçlanıyor.

Özellikle ülkemizde son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığına neden olan kene ısırmalarının ilimizde yaşanmaması için titiz bir şekilde yapılan ilaçlamalarda belediye ekipleri, vatandaşların istekleri doğrultusunda kenenin yaşam alanlarına ölümcül ilacı sıkıyor. 18 Haziran Perşembe günü öğleden sonra Belediye’ye gelen kene ihbarlarını değerlendiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü Personelleri’nden Tunay Ipek ve Cevat Pakel ilk olarak Yayla Mahallesi, Uğurlu Sokak, No:8 adresindeki Adiye Eyer isimli vatandaşın evinin çevresinde ilaçlama çalışmasında bulundu.

Kenelerin yaşam alanları olan odunluk, kümes ve benzeri yerlere ilaçlama yapan ekip, ilaçlama ile birlikte vatandaşları bilgilendirerek çalışmalarını tamamladılar. Ev çevresinin ilaçlanmasının ardından  Müdür Selçuk Tanta’nın yönlendirmesi sonucu ilaçlama ekibi Sungurbey Camii karşısında yer alan kahvehane çevresindeki ağaçlarda kenelerin yaşamalarına ve üremelerine karşı ilaçlama çalışması yaptılar. Yapılan ilaçlamalarda vatandaşların da yönlendirmelerini değerlendiren ekip, burada kene görülen yerleri hızlı bir şekilde ilaçlayarak oradan Kırklareli Orman Işletme Müdürlüğü’ne geçtiler.

Orman Işletme Müdürlüğü’ne iştirak ettikten sonra Işletme Müdürlüğü çevresindeki lojmanlar, sosyal tesisler ve bahçelerdeki kene olasılığı olan yerlere yapılan ilaçlamar vatandaşların ve işletme personelinin de takdirini topladı. Orman Işletme çevresindeki büyük bir alanın ilaçlanmasının ardından ilaçlama işlemi sona erdi. Kenelere yaşam alanları bırakmamak için ilaçlama çalışmalarını aksatmadan yaptıklarını belirten ekip, keneden kaynaklanacak bir ölümün yaşanmasını istemediklerini, Belediye olarak da elinden geleni yaptıklarını belirttiler. İlaçlamanın yapıldığı her alanda yetkili kişi tarafından da imzalanan dilekçeler ile çalışmaları teyit ettiklerini dile getiren Park ve Bahçeler Personeli, böylelikle bilinçli bir ilaçlama yaptıklarının altını çizdiler.