Belediye Meclisi aldığı kararı unutunca

Belediye Meclisi aldığı kararı unutunca

Kırklareli Belediye Meclisi, 2009 yılının ilk meclis toplantısını geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirmiş, üyeler yine birçok önemli kararlar almıştı. Görüşmeler esnasında konu döndü, dolaştı Ahmet Cevdet Paşa Parkı’nın değişen yeni görünümüne ve park içerisinde inşa edilen düğün salonuna geldi. Bazı meclis üyeleri “Ahmet Cevdet Paşa Parkı’nda hiç yeşil alan kalmadı, o alanı katlettik” derken, bazı üyeler de “projede park içerisinde düğün salonu yapmak yoktu” yorumunda bulundular.

Birçok meclis üyesi alınan kararı hatırlamadığını da dile getirdi.

Halbuki; 2007 yılının Temmuz ayı Meclis toplantısında Ahmet Cevdet Paşa Parkı ile ilgili yeni bir düzenleme talebinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, bu parkın uzun bir süredir Belediye’ye bir katkısı olmadığını, düğün salonu ya da kapalı cafe haline getirilmesinin daha uygun olacağını belirtmişti. Teklif oy çokluğu ile Imar ve Çeşitli Işler Komisyonu’na havale edilmişti.

Aynı yılın Temmuz ayı toplantısında ise bazı Komisyon üyeleri parkın aynı şekliyle kalması yönünde görüş öne sürerken, bazı üyeler ise ağaçların korunarak istenilen faaliyetin gerçekleşmesinde bir sakınca olmayacağını dile getirmişlerdi. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan o bölgede bulunan çay ocağının standartlardan çok büyük olduğu ve bölge içinde çirkin bir görünüme sahip olduğunu belirterek bölge içerisinde güzel bir çalışma yapılmasının daha iyi olacağını ifade etmişti.

Daha sonra komisyon konu ile ilgili gerekli bütçe ve maliyeti inceleyerek konunun Eylül Ayında görüşülmesi teklifini Meclis Üyelerinin oylarına sunmuş, söz konusu teklif oy birliği ile kabul edilmişti.

Sonuç olarak park içerisinde yapılacak düzenleme, Eylül 2007 tarihli Meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilmişti.