Belediye Meclisi her zamanki gibi Eylül ayı gündeminde de muhalefet olmaya devam etti

Belediye Meclisi her zamanki gibi Eylül ayı gündeminde de muhalefet olmaya devam etti

Kırklareli Belediyesi’nin Eylül ayı gündemi, dün Belediye Başkanlığı toplantı salonunda saat 14:00’da gerçekleştirilen oturumla görüşüldü.

Ağustos ayında tatilde olan Belediye Meclisi, Sezen Malik’in mazereti nedeniyle katılamaması (bu mazeret mecliste oy birliğiyle kabul edildi) haricinde tam kadro oradaydı.

Toplantı ilk olarak ilave gündem maddeleriyle başladı. Demirtaş Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin talebi, Belediye Veteriner Müdürlüğü’nün Hasan Çalıkuşu’nun emekli olması sebebiyle yeni alımda 1. dereceden 3. dereceye düşürülmesi konusu, at arabaları satın alma konusunda Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi ve meclis üyesi Isa Ataç’ın; geçen toplantıda tutulan raporlarda sehven yanlış yazılan cümlelerin düzeltilmesi ile Yurt Caddesi-Edirne Yolu’nun ticarete açık bir konsepte uyarlanması talebi görüşüldükten sonra, esas gündeme geçildi.

Gündem ilk olarak 1. maddedeki Eski Buzhane (Asılbeyli yolundaki) binası ve bulunduğu parselin müze olarak kullanılmak üzere tahsisi ile ilgili Aşağıpınar-Kanlı Geçit Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın talebinin görüşülmesiyle açıldı. Burada toplantıya katılan Özdoğan’a söz verildi. Özdoğan, mevcut müzenin artık yetersiz olduğunu ve son 5 yıldır ellerindeki malzemeleri depolarda tutmak zorunda kaldıklarını belirtti. Görüşmeler, bu binanın imar durumuna yönelik tespitlerin yapılması gerektiği fikrini ortaya çıkardı. Buranın müze olarak Kültür Bakanlığı’na devredilmesinin oldukça yararlı bir girişim olacağını ve konuya bakanlığın da sıcak baktığını ifade eden Özdoğan’ın talebi, oy birliğiyle Imar Şehircilik ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Ikinci madde “Kavaklı Gaziosmanpaşa Misafirhanesi’nin Ulusal ve Uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik Kampları ve Spor Aktiviteleri Merkezi olarak düzenlenmesi ile ilgili Kent Konseyi’nin talebi ile üçüncü madde “Yayla-Balkanlar Bilim-Kültür Etkinlikleri ya da Bolluk-Bereket, Bağ Bozumu gibi etkinlikleri düzenlemesi ile ilgili Kent Konseyi’nin talebi”nin, gündemden düşürülmesi kararlaştırıldı.

Şehrin muhtelif yerlerine ‘Parkmetre cihazı’ konulması ile ilgili Plan Bütçe ve Çeşitli Işler Komisyonu raporunun görüşülmesi olan dördüncü madde, toplantının en uzun süren maddelerinden biri oldu. Rapor, ilimizde 17 bölgede parkmetre uygulaması yapılmasını öngörüyordu. Bu madde de Belediye ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi yönünde oy birliğiyle kabul edildi.

Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatların görüşülmesinde; Rumeli Hastanesi’nin, 2 yılın ardından özel hastanelerin herhangi bir apartman altında değil de, ayrı bir binada hizmet vermesi gerekliliğine yönelik olarak imar plan tadili talebi; Hasan Oğuz’un özel eğitim alanı talebi; altıncı madde olan Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan mürcaatların görüşülmesi, Devlet Hastanesi B Blok’un Eriklice Caddesi’ne bakan yönündeki alanda Diş Hastanesi kurma talebi ve Kırklareli Üniversitesi’nin kampüs alanıyla ilgili talebi, Imar Komisyonu’na havale edildi.

Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait Kırklareli Merkez Hacızekeriya Mahallesi’nde Gerdanlı Çeşme Sokak’a bakan yol güzergahına yönelik talep Imar Komisyonu’na havale edilirken; Onurkan Inşaat’a ait içkili yer bölgesi krokisine dahil edilme talebi ve Antis Cafe’nin içkili yer bölgesi krokisine dahil edilmesi talebi, Imar ve Çeşitli Işler Komisyonu’nun reddetmesiyle sonuçlanan raporun onaylanmasıyla sonuçlandı.Eylül ayı gündemi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.