Belediye Meclisi'nde 2009-2014 faaliyet dönemi başladı

Belediye Meclisi'nde 2009-2014 faaliyet dönemi başladı

Kırklareli Belediye Meclisi yeni çalışma döneminin ilk toplantısını dün saat 14:00 itibari ile gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den 18, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’den 7 üye Kırklareli Belediye Meclis salonundaki yerlerini aldılar. Izinli olduğu için Tülay Tunçay Peker (AKP) ise toplantıya iştirak edemedi. Belediye Meclisi ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; Yeni çalışma döneminin hayırlı olmasını dileyerek seçilen üyeleri tebrik etti.

Kırklareli Belediyesinin 2005-2009 çalışma döneminde yapmış olduğu faaliyetlere de değinilen açılışta bütçe ile ilgili bilgilere de yer verildi. Kırklareli Belediyesi hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından Belediye Meclisi, toplantı gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

Ilk olarak gündemin birinci sırasında yer alan Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili seçimi maddesinin görüşülmesini Belediye Meclis üyelerinin oylamasına sunan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, maddenin görüşülmesinin kabulunün ardından adayların açıklanması için ricada bulundu. Meclis 1. Başkan Vekili için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Adem Sevim’in adaylığı açıklanırken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’den de Sebahaddin Uçar’ın adı verildi.

Kırklareli Belediye Meclis üyeleri seçtikleri adayların isimlerini Belediye Meclis salonunda dolaştırılan sandığa attılar. Oyların sayılmasının ardından CHP Belediye Meclis üyelerinden Adem Sevim 18 oyla Meclis 1. Başkan Vekili seçildi.

2. Başkan Vekili seçimi için Ünal Başkur (CHP)’den aday gösterilirken 22 oy ve üç boşla Başkur’da 2. Başkan Vekili seçildi.

Birinci maddenin oylamasının bitiminde Belediye Meclis gündeminde yer alan 2 Asil, 2 Yedek Meclis Katibi seçimine geçildi.

2 Asil Meclis Katibi için de Fevzi Malçok (CHP) ve Resul Yıldırım (CHP)’den aday gösterilirken diğer taraftan da Şükriye Mert (AKP) ve Mehmet Ikizlerli (AKP) aday olarak belirlendi. 2 Asil Meclis Katibi için yapılan gizli oylama sonucu Fevzi Malçok (CHP) ve Resul Yıldırım (CHP) 18 oyla 2 Asil Meclis Katibi seçildi.

2. maddenin devamı olan 2 Yedek Meclis Katibi seçimi içinde Necati Düzen (CHP) ve Koray Çelikkanat (CHP) aday gösterildi. Necati Düzen (CHP) 24 oyla Koray Çelikkanat (CHP) ise 25 oyla 2 Yedek Meclis Katipliğine seçildi.

3 encümen üyesi seçiminde ise Adem Sevim (CHP), Kemal Aşkın Yılmaz (CHP) ve Gülay Tülüş (CHP)’den aday gösterilirken Murat Bara (AKP), Musa Kapıcıoğlu (AKP) ve Tülay Tunçay Peker (AKP)’den aday gösterildiler. 18 oy toplamı ile (CHP) li üye adayları 3 encümen üyesi olarak belirlendi.

Kırklareli Belediyesi Toplantı gündeminin 4. maddesinde ise Imar Komisyonu üye seçimi vardı. Başkan Çağlayan bu madde de yer alan üye seçiminin 5 kişi olmasını önerdi. Oylama sonucu kabul edilen öneride Isa Ataç (CHP), Necati Düzen (CHP) ve  Sezen Malik (CHP) den 3 üye, Fahrettin Üstündağ (AKP) ve Celal Güleryüz (AKP) olamak üzere 2 üye de oy birliği ile Imar Komisyonu üyesi seçildi.

Toplantı gündeminin 5. maddesinde ise Plan Bütçe Komisyonu üye seçimi vardı. Gerçekleştirilen seçim sonucunda; Mithat Sazara (CHP), Mustafa Ovarda (CHP), Tuncay Gökçe (CHP), Murat Bara (AKP) ve Tülay Tunçay Peker (AKP) Plan ve Bütçe Komisyon üyesi olarak seçildiler. Gündemin 6. maddesi kapsamında Çeşitli Işler Komisyonu belirlendi. Bu komisyona da; Sedat Bilgiç (CHP), Mehmet Fikret Akın (CHP), Koray Çelikkanat (CHP), Şükriye Mert (AKP) ve Musa Kapıcıoğlu (AKP) isimleri getirildi.

Gündemin bir sonraki maddesi kapsamında; Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve Işletme Birliğine 4 asil, 2 yedek temsilci seçimi gerçekleştirildi. Seçim sonucunda; Asil Üyeliğe; Yıldırım Koca (CHP), Isa Ataç (CHP), Ahmet Yaşa (CHP), Fahrettin Üstündağ (AKP), Yedek Üyeliğe ise; Necati Düzen (CHP) ve Fevzi Malçok (CHP) getirildi.

Bu seçimin ardından Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliğine 2 asil, 1 yedek temsilci seçimi yapıldı. Asil üyeliğe; Mustafa Ovarda (CHP) ve Gülay Tülüş seçilirken, Yedek üyeliğe ise Koray Çelikkanat (CHP) getirildi. Istıranca Belediyeler Birliğine 2 asil 1 yedek temsilci seçiminde ise sonuç şöyle; Sedat Bilgiç (CHP) ve Kemal Aşkın (CHP) asil üyeliğe seçilirken, Yedek üye olarak da Mehmet Fikret Akın (CHP) belirlendi.   Gündemin ilave maddesi kapsamında, TRAKAB temsilciliği için de üyeler belirlendi. Seçim sonucunda bu görevin Asil Üyeliği’ne; Ünal Başkur (CHP), Yedek Üyeliği’ne ise; Sezen Malik (CHP) getirildi. Gündemin bir diğer ilave maddesi çerçevesinde Kent Konseyi üye seçimi de yapıldı. Buna göre; Gülay Tülüş (CHP), Mustafa Ovarda (CHP), Sezen Malik (CHP), Ahmet Yaşa (CHP), Fevzi Malçok (CHP), Sebahaddin Uçar (AKP) ve Şükriye Mert (AKP) Kent Konseyi’ne üye olarak seçildiler.  Gündemin 10. ve 11. maddesi kapsamında, 2008 Yılı Faaliyet Raporunun ile yine 2008 Yılı Denetim Komisyonu raporu görüşüldü. Raporlar daha sonra oy çokluğu ile kabul edildi. Kırklareli Belediye Meclisi’nin yeni çalışma dönemine ait ilk toplantısında görüşülen son madde ise; Terminal Tavan ücret tarifesinin görüşülmesi oldu.

Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan bir açıklama yaparak, lüks harcamalardan kaçınacaklarını, tasarruf tedbirlerinin düşünüldüğünü, tahsilata ağırlık verileceğini, mali durumların normal düzeye getireleceğini, bu kapsamda Belediye’nin bazı gayrimenkullerinin satışa çıkacağını kaydetti. Çağlayan ayrıca, su ücretlerinin bu yıl da zamsız devam ettiğini vurguladı. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan konuşmasının sonunda seçilen tüm üyelere “Başarılar” ve “Hayırlı olsun” dileklerini de sundu.

Kırklareli Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 5 Mayıs Salı günü, saat 15.00’de gerçekleştirecek.