Belediye Meclisi'nin üniversiteye 120 bin TL'lik yardımı ne oldu?

Kırklareli Belediye Meclisi'nin Kırklareli Üniversitesi'ne yapacağı 120 bin TL'lik para yardımı hala yapılmadı.

Kırklareli Üniversitesi 2007 yılında büyük bir beklenti ile kuruldu. Geçen iki yıl içerisinde büyük bir hızla büyüyen Kırklareli Üniversitesi birçok kurum ve kuruluştan yardım sözleri aldı. Kırklareli Belediyesi de Kırklareli Üniversitesi’ne yardım konusunu Ocak ayı toplantısına taşıdı ve meclis Kırklareli Üniversitesi’ne 120 bin TL’lik yardımı oy birliği ile kabul etti. Fakat toplantının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen belediyenin üniversiteye henüz hiç para yardımı yapılmadığı öğrenildi.
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın meclis toplantısında yaptığı konuşma ise şu şekilde olmuştu; “Kırklareli Valimiz başkanlığında Belediye Başkanlarının katımlımı ile geçtiğimiz gün bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının konusu Kırklareli Üniversitesiydi. Üniversitemiz daha henüz kuruluş ve emekleme aşamasındadır. Bazı konularda yatırım yapmak için yeterli bütçesi yok. Henüz bazı kadroları oluşmadığı için ihalelerde yapılamıyor.
Diğer şehirlerde gerek Belediyeler ve gerekse esnaf üniversitesine sahip çıkarak çeşitli yardımlarda bulunuyorlar. İlimizde de Üniversitemizin Rektörü Belediye Başkanlarından yardım talebinde bulundu. 4 Blok halinde ve 8 dairelik Zirai Donatıma ait lojmanlar ile önünde hangarlar bulunuyor. Lojmanların onarılarak tamir edilmesi ve hangarların derslik haline getirilmesi için toplam 120 bin TL harcama yapmak gerekiyor. Üniversitemizin bu hali ile ilimizde kampus ve bölüm açılmasında zorlanacağı gözleniyor. Bizlerin ve esnafların desteği ile kısa sürede bölümler açılarak önümüzdeki ÖSS Tercih Kılavuzunda bu yeni açılacak olan bölümlerinde yer almasını sağlayabiliriz.
Kırklareli Belediyesi olarak Kavaklı Yerleşkesinde bulunan Zirai Donatıma ait kullanılmayan ve şu anda tamir isteyen bu yerler için en üst tavan olarak 120 bin TL nakdi, ayni ve hizmet alımı için bir ödenek ayrılmasını istiyorum. Bu konuda da sizden destek bekliyorum”
Geçtiğimiz aylarda Kırklareli’nin Üsküp Belde Belediye Başkanlığı’nın dahi küçük bir miktar da olsa yardımda bulunarak Kırklareli Belediyesi’nin yardım kararını hala yerine getirmemesi tepki topluyor. (yy)