"Belediye üzerine düşeni yapmaktadır"

'Belediye üzerine düşeni yapmaktadır'

Yerel bir gazetede çıkan “Yunanistan gördü, Kırklareli Belediyesi görmedi'' başlıklı habere cevaben bir açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanlığı, sokak hayvanları için hizmet binalarının önünde su bulundurarak üzerine düşeni yaptıkları, ancak altyapı uygun olmadığı için sokak hayvanları için gerekli yalakların yapımının şu an için söz konusu olamayacağı kaydedildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Sokak Hayvanları ve Belediyemiz Hayvan barınağında kalan evsiz hayvanlarımızın bakımlarıyla ilgili her zaman ufkunu ve çalışmalarını kapsamlı tutan Belediye Başkanlığımız, HAYTAP' ın başlatmış olduğu kampanya kapsamında Belediyemize ait hizmet binalarının önünde su bulundurarak üzerine düşeni yapmıştır.

Sokak hayvanlarının su içmesi için gerekli yalakların yapımı altyapısı tamamlanmamış belediyemiz sınırları dâhilinde şu an geçerli olamamaktadır. Şehrimizin alt yapısı tamamen bitirilip doğalgaz için açılan çukurlar kapatılma işlemi bittikten sonra şehrimizin peyzaj çalışmaları kapsamında mimarinin de desteklediği şehrimizle bütünleşen su kanalları ve sokak hayvanlarımız için yalaklar oluşturulacaktır.

Böylelikle sadece kampanya kapsamında değil, uzun dönemler sokaklarda yaşayan hayvanlar buradan su ihtiyacını karşılayabilir. Sosyal Paylaşımlar adına Belediye Başkanlığımız ve vatandaşlarımızın da bu konuda sağduyulu davranması bizi daha da güçlendirecektir.

Her vatandaşımız evinin önüne kullanmadıkları temiz kaplarıyla su koyarlarsa o bölgede bulunan sokak hayvanları su ihtiyaçlarını en azından bu dönem için karşılayabilecektir. Bu durumda sosyal paylaşım ve sosyal sorumlulukları sırtlanma adına bizleri daha güçlü kılacaktır.”