Belediye ve İl Genel Meclisi üye sayıları belirlendi

Belediye ve İl Genel Meclisi üye sayıları belirlendi

29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi, Kırklareli Il Seçim Kurulu’nda yoğunluk yavaş yavaş artıyor. Partilerin belirlediği isimlerin kurula bildirim süresi devam ederken, Belediye ve Il Genel Meclisi’nde hangi ilçe ve beldeden kaç üyenin bulunacağı da tespit edildi.

Yerel seçim süreci işlemeye devam ediyor. Partiler bir yandan belediye başkan adaylarını belirlemeye etmeye çalışırken, diğer yandan da belediye ve Il Genel Meclisi’nde yer alacak isimlerin tespitini yapıyor. Bu çalışmaların merkezindeki Kırklareli Il Seçim Kurulu’nda da yoğunluk günden güne artıyor.

Belediye ve Il Genel Meclisi’ne aday gösterecek olan partiler, Il Seçim Kurulu’ndan gerekli bilgi ve belgeleri almaya devam ederken, bu meclislerde kaç üyenin bulunacağı da açıklandı.

Kırklareli Il Genel Meclisi’nde merkez ilçe ve Lüleburgaz’dan 5’er, Babaeski’den 4, Vize’den 3, Pehlivanköy, Kofçaz, Pınarhisar ve Demirköy’den 2’şer olmak üzere toplam 25 adayın bulunacağı bildirildi.

Öte yandan Kırklareli ve Lüleburgaz Belediye Meclisleri’nde 25, Babaeski Belediye Meclisi’nde 15, Vize ve Pınarhisar Belediye Meclisileri’nde 11, Pehlivanköy, Demirköy, Kofçaz Belediye Meclisleri’nde ise 9’ar üye yer alacak.

Belde belediyelerinin meclislerinde de 9’ar üye bulunacağı bildirilirken, seçimlerde asil üye sayısı kadar da yeden üye tespitinin yapılacağı kaydedildi.

Propaganda süreci 19 Mart’ta başlıyor

Yine Kırklareli Il Seçim Kurulu’ndan alınan bilgiye göre, yerel seçim propaganda çalışmalarının da 19 Mart itibariyle başlayacağı öğrenildi. Bu tarihten önce afişli, bayraklı ve ses cihazlı tanıtımların yapılamayacağı kaydedilirken, 19 Mart’tan itibaren 28 Mart günü saat:16.00’a kadar adayların seçim çalışması yapabilecekleri bildirildi. Il Seçim Kurulu, önümüzdeki günlerde sandık görevlilerinin belirlenmesi için de çalışmalarına başlayacak.