"Belediye ve Valilik binası kaçak inşaat"

'Belediye ve Valilik binası kaçak inşaat'

Dün gerçekleştirilen Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında, gündem konuları tartışılırken ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Saat 16.00’da Cavit Çağlayan başkanlığında, Belediye binası Meclis salonunda düzenlenen toplantıda vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar da görüşüldü. Mevcut kararların iptali ile bir önceki kararların geçerli olup olmayacağı tartışılırken, konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Yıldırım Koca, şehrimizdeki Valilik ve Belediye binalarının ruhsatlarının olmadığını söyledi.

İşin ilginç boyutu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan başta olmak üzere, diğer hiçbir Meclis üyesinin bu iddiaya karşı çıkmaması oldu. Hal böyle olunca, Koca’nın bu iddiası kafalarda soru işareti bıraktı.

Bu arada Belediye Meclis katipliğine, Meclis Üyesi Fevzi Malçok’un vefatı dolayısıyla yedek üye konumundan asilliğe geçen, Şenol Can seçildi. Toplantıda, merhum Malçok için saygı duruşunda da bulunuldu.

Dün gerçekleştirilen Temmuz ayı Meclis toplantısında ayrıca, gündem maddeleri çerçevesinde önemli ve düşündürücü kararlar da alındı.        

Gündemin üçüncü maddesi kapsamında, meskenlerden ve iş yerlerinden katı atık toplama ve bertaraf ücreti alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Buna göre 1 Eylül 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere evlerden 3 TL, iş yerlerinden 4 TL, fabrikalardan 375 TL ve süpermarket kapsamında bulunan işletmelerden, alan büyüklüklerine göre; 1.000-800-400-200-100 ve 50 TL gibi rakamlar üzerinden katı atık toplama ve bertaraf ücreti alınmasına karar verildi.

Bir diğer gündem maddesinde ise 2008 yılında inşaat işi ile uğraşan 25 iş adamının biraraya gelerek, Kırklareli Belediyesi Imar Müdürülüğü bünyesine bağışladığı araç konusu görüşüldü. Bağış oy birliği ile kabuıl edildi.

Toplantının ek gündem maddesi kapsamında görüşülen bir diğer konu ise; Norm kadro bünyesinde bulunan 13 işçinin, işten çıkarılması oldu.

Toplantı dilek ve temenniler ile son buldu. Ağustos ayında tatile girecek olan Belediye Meclisi, bir dahaki toplantısını 1 Eylül Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.