Belediye, yaz mevsiminde artan dağınık satışlara yeni bir çözüm buldu

Belediye, yaz mevsiminde artan dağınık satışlara yeni bir çözüm buldu

İl merkezinde özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan bahçe ürünleri satışına yaşanan sıkıntı ve gelen şikayetler üzerine Kırklareli Belediyesi tarafından yeni bir çözüm bulundu. Cumhuriyet Meydanı, Karaumur Caddesi, Hastane Caddesi, 100. Yıl Caddesi, Vilayet Meydanı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Karagöz Meydanı gibi noktalarda dağınık bir şekilde yapılan satışlar nedeniyle belediyeye iletilen sıkıntılar neticesinde duruma Zabıta Müdürlüğü tarafından müdahale edildi.           

Yapılan incelemelerin ardından bu tip satışların belli noktalara toplanarak vatandaşa sunulması ve bu şekilde şikayetlerin ortadan kaldırılması hedeflendi.  Alınan karara göre 22 Haziran tarihinden itibaren satışların;

“Karakaş Mahallesi Vilayet Meydanı Doğuş Kırtasiye önü, Arçelik Bayii önü, Karakaş Mahallesi Vilayet Binası Yan Girişi Mutlu Sokak, Karacaibrahim Mahallesi Karagöz Meydanı Mustafa Kemal Bulvarı Cephesi, Karakaş Mahallesi Sungurbey Caddesi Devlet Hastanesi bahçe duvarı önü ve Bademlik Mahallesi Eriklice yolu Devlet Hastanesi yanı trafo önü” gibi belirlenen alternatif noktalarda yapılması uygun görüldü. Devam eden denetimlerde belirlenen noktaların dışında ve üreticilerin haricinde mal alıp satan kişilere müsaade edilmeyeceği bildirildi.