Belediyemiz'den, tüm Kırklareli'ne teşekkür

Belediyemiz'den, tüm Kırklareli'ne teşekkür

Kırklareli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla Ilişkiler Müdürlüğü, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak, “19.Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nin hazırlanması ve gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Basın Yayın ve Halkla Ilişkiler Müdür Vekili Y. Hakan Peran, Belediye adına özellikle Kırklareli halkına teşekkür ettiği basın açıklamasında şunları kaydetti;

“Trakya’da bahar Kakava ile selamlanır. Manili hikâyeler, gül dalına asılan dilekler yüzyıllardır coşkuyla özlenir, beklenir, planlanır.   Hıdrellez Trakya’da özellikle Kırklareli’mizde gerçek bir bayram havasında kutlanır. Eskiden tüm halkımız at arabalarıyla "Şeytan Dere"ye gider, kuzular çevirir, 40 çeşit çiçek toplar, Bahar Çiçekleri suda kaynatır, Bereket dualarıyla herkes yüzünü yıkardı. Evlerini kötülüklerden korumak için kapılarına çalılar asarlardı.

Batıl ve dini inançların kaynaştığı ve Trakya insanının neşesiyle harmanlanmış bir gelenektir Kakava.

Belediye Başkanımız Sn. Av. Cavit Çağlayan ve Festival Komitemiz tarafından Organize edilen ‘’19.Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali" hazırlanan program dâhilinde çeşitli şenlikler ve etkinliklerle 24 Mayıs Cumartesi & 07 Haziran 2009 Pazar günleri arasında yapılan Kültürel – Sanatsal ve Sosyal Etkinliklerle kutlandı.

Bu süreçte bizimle gönül birliği yapan, gece - gündüz emekleriyle yanımızda olan öncelikle,  Kırklareli Belediye Başkanlığı çalışanlarına, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Teşkilatına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Ulusal ve Yerel Basın Mensubu arkadaşlarımıza ve adını sayamadığımız emeği geçen tüm Halkımıza teşekkür ederiz.