Belediyenin çelişkili proje ve uygulamaları vatandaşın kafasını karıştırıyor

Belediyenin çelişkili proje ve uygulamaları vatandaşın kafasını karıştırıyor

Yıllardır Süpürgeciler Sitesi olarak hizmet veren Inönü Caddesi’ndeki bölge, Kırklareli Belediyesi’nin son zamanlarda ürettiği yeni projelerle gündeme geliyor. Ancak projeler sadece üretim aşamasında kalıyor, hayata geçirilemiyor. Uzun zamandır kapalı pazar yeri olarak kullanılması gündeme gelen süpürgeciler sitesi, geçtiğimiz aylarda Içişleri Bakanlığı’nın almış olduğu ve şehir merkezindeki ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması kararının ardından, Kırklareli Belediyesi’nce bu galericilerin kullanımına sunuldu.

Fakat oto galericiler, daha ilk günden birçok sıkıntıyla başbaşa kaldı.

Bu sıkıntılarını Kırklareli Belediyesi’nin çözmesi gerektiğini belirten galeri sahipleri; “Mademki belediye bakanlık kararıyla bizleri il merkezinden buraya getirtti.

O zaman şimdi burada da gelip gezerek sıkıntılarımızı dinleyip, çözüm bulması gerekiyor.” dedi.

Apar topa buraya getirilen galericiler, sorunlarla başbaşa bırakılmak istemiyor.

Belediyenin önerisi ile buraya getirilen işletmeciler; Kırklareli Belediyesi’nin burayı uygun bulduğunu, ancak süpürgeciler sitesinde ikinci el oto galericilere yönelik hiç bir çözümleme ve düzenleme yapılmadığından yakındılar.

Belediyenin herşeyi oldu bittiye getirdiğini, ancak hiç yapıcı bir faaliyette bulunmadığını söyleyen işletmeciler, bir an önce yetkililer tarafından ziyaret edilmeyi ve sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyorlar.

Karaumur’daki manavların buraya taşınması beklenirken, süpürgeciler geri geldi

Belediyenin hala kapalı pazar yeri yapılacağını söylediği bölgede, çelişki üstüne çelişki yaşanıyor. Vatandaşlar ve pazarcı esnafının büyük bir istekle pazar yeri yapılmasını umduğu bölgede, bu projeye yönelik olarak ilk önce süpürgeciler tahliye edilmeye başlanmıştı. Ancak bunun sonrasında bölgenin bir kısmı ikinci el oto galericilere verildi. Tüm bunlar devam ederken, Karaumur Caddesi’nde satış yapan manavların, buraya taşınmalarının söyledindiği, belediye tarafından açıklandı. Ancak bu da olmadı. Manavların taşınacağı beklenirken, dükkanlara süpürgeciler geri döndü. Kapalı pazar yeri projesinden ise hala ses yok. Vatandaşlar 3-4 trilyona mal olacağı söylenen pazar yeri için Belediyenin bütçesi olmadığını açıkladığını öğrendikten sonra; “Madem paraları yoktu, bu sözü neden verdiler. Seçim meydanlarında vaat vermek kolay. Iş icraata gelince kimse sesini çıkarmıyor. Söz verdiyse Belediye’nin burayı yapması gerekiyor.” dedi.

Bununla beraber burasının kapalı pazar yeri mi, süpürgeciler sitesi mi, manav dükkanlarına ait bir yer mi, yoksa ikinci el oto galeri parkı olarak mı kullanılacağı vatandaşlar tarafından anlaşılmış değil.