"Belediyenin eski icraatları harcanan paranın kalitesinde değil"

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, ''Belediyenin 63 milyon TL borcu var, ancak yapılan icraatlar, harcanan paranın kalitesinde değil'' dedi.

     Dalgıç, Tekirdağ'daki oda, dernek ve meslek odası temsilcileriyle yaptığı toplantıda, görevde 40'ıncı gününü doldurduğunu ve seçildikten sonra önceki yönetimin yaptığı icraatları yerinde incelediğini söyledi.
     Geçen 5 yıllık sürede yapılan hal binasına ciddi paralar harcandığını ifade eden Adem Dalgıç, belediyenin harcadığı ve borçlanarak yatırım yaptığı alanların kalitesiz yapılar olduğunu ileri sürdü.
     Tekirdağ'da yapılan tüm yatırımları yerinde gördüğünü ve arkadaşları ile incelediğini anlatan Dalgıç, ''Dünyanın yatırımı yapılmış, ancak kullanılacak durumda değil. Hal binasına, meyve sebze toptancı haline, hayvan barınağına ve mezbahaya bakıyorsunuz, yeterli kalitede değil. Bunların hepsinin belli bir plan çerçevesinde yapılması gerekirdi. Görünen o ki öyle yapılmamış. Borcun yapılış sebebine bakıyorsunuz, yapılan yatırımla karşılaştırıyorsunuz, kalite eksik. Belediyenin 63 milyon TL borcu var, ancak yapılan icraatlar, harcanan paranın kalitesinde değil'' diye konuştu.
     Kentin imar durumunun kendileri için büyük sıkıntı yarattığını dile getiren Belediye Başkanı Dalgıç, masa başında çizilmiş projeler nedeniyle çarpık yapının geçen yıllarda da devam ettiğini tespit ettiklerini belirtti.
     Sahil düzenlemesinin bir an önce yapılması için çalışmalara başladıklarını aktaran Dalgıç, şöyle devam etti:
     ''Sahil düzenlemesi artık kaçınılmaz. Esnaf sahilde dükkan açmak istiyor. Bu düzenleme şart. Hedefimiz, Kiraz Festivali'nin ardından düzenleme çalışmalarına etkin biçimde başlamak. Sahilimiz, kentimizin vitrini olacak. Pazar yeri görünümünden çıkacak, düzenli satış yerleri olacak. Esnaf, işgaliye ile değil kiralama yöntemiyle dükkan açacak.''
     Adem Dalgıç, ayrıca, Haziran ayında yapılacak Kiraz Festivali programı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve cuma günü yapılan son değerlendirme toplantısının ardından festivale katılacak sanatçıların da kesinlik kazanacağını sözlerine ekledi.