Belediyenin parkmetre ihalesi olaylı geçti

Belediyenin parkmetre ihalesi olaylı geçti

Ilimizde yeni yıla girer girmez 15 bölgede başlayacak olan parkmetre uygulamasının ihalesi, geçtiğimiz Perşembe günü Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Kırklareli Belediyesi Ihale Komisyonu Başkanı ve Belediye Başkan Vekili Adem Sevim’in yönetiminde gerçekleşen ihaleye; Oğuz Ovarda, Osman Girgin, Erdem Bodur, Taylan Uçar, Cengiz Bektaş ve Ali Bektaş katıldı.

Parkmetre ihalesi 6 bin liradan açıldı. Açık artırma usülü ile süren ihalenin 250 TL artışlarla devam etmesi şartıyla birlikte, katılımcılar teker teker artış tekliflerinde bulundular.

Ali Bektaş ve Oğuz Ovarda rakam 16 bin TL’ye yükseldiğinde ihaleden çekildiklerini belirttiler. Dakikalar ilerledikçe rakamlarda yükseldi ve üçüncü çekilen 16 500 TL’de kalan Osman Girgin oldu. Taylan Uçar’ın 16 750 TL teklifinin ardından Cemal Bektaş, rakamı 17 bin TL’ye yükseltti. Bu rakamın ardından Taylan Uçar ve Erdem Bodur’da ihaleden çekildiklerini açıklayınca, Kırklareli Belediye Başkanlığı parkmetre ihalesi 17 bin TL ile Cemal Bektaş’a kaldı.

Ihale esnasında 2 kişi gözaltına alındı

Parkmetre ihalesinin gerçekleştirildiği saatlerde Belediye Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri alan Kırklareli polisi, bu sırada içeri girmek isteyen 2 kişiden şüphelendi.

Polisimizin A. D. ve S. H. adlı şahısların üzerinde yaptığı arama sonucunda 1 satır ve 1 bıçak ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alınırken, ihaleye katılan diğer 6 kişi de, olayla ilgili bilgilerine başvurulmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kırklareli’nde yeni bir uygulama hayata geçiyor

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Eylül ayı gündeminde görüşerek karara bağladığı parkmetre, ilimizin ilk kez göreceği bir uygulama olma niteliğini taşıyor. Şehrin ana arterlerindeki park sorununa çözüm getireceği düşünülen parkmetre sistemi şu güzergahları kapsıyor;

Birinci arter: Devlet Hastanesi’nden başlamak üzere; Karaumur Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Belediye Başkanlığı Önü, Mustafa Kemal Bulvarı.

Ikinci arter: Devlet Hastanesi’nden başlamak üzere; 100. Yıl Caddesi, Vilayet Meydanı, Istiklal Caddesi.

Üçüncü arter: Zincirlikuyu Caddesi, Karakaşbey Sokak, Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi (Eski Borsa Binasına kadar), Hasan Paşa Caddesi, Ambarlar Sokak ve bu bölgeler arasında kalan bölümler olmak üzere, Dereüstü Sokak ve Balkan Caddesi.

Şimdi en çok merak edilen konu ise, parkmetre uygulamasında alınacak ücretler. Çünkü Belediye Başkanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada ücretlerin;

0-15 dakikaya kadar 0,50 kuruş, 1 saate kadar 1 TL, 2 saate kadar 2 TL, 2 saat üzeri 5 TL ve aylık abonelikler için de 30 TL olarak belirtilmişti.

Ayrıca uygulamanın yaz aylarında 08:30-20:30, kış aylarında ise 08:00-17:00 saatleri arasında geçerli olacağı ifade edilmişti. Belediyenin abonelik sistemiyle ilgili açıkladığı bir diğer detay ise; ticarethanelerin önlerinde sadece işletme sahibine abonelik verileceği, diğer aboneliklerin ise konutların önlerinde geçerli olacağı yönündeydi.

“Aylık 17 bin TL ücret ile Cengiz Bektaş’ a kiraya verilen parkmetre işletmeciliği, Belediyenin daha önce belirlemiş olduğu yukarıdaki maddelerin geçerliliğinde mi olacak, yoksa işletmeci kendi insiyatifinde yeni ücretler ve kurallar mı belirleyecek?” Şimdi Kırklarelili vatandaşların merak ettiği soruların başında bunlar geliyor.