"Ben Anadolu" ayakta alkışlandı

'Ben Anadolu' ayakta alkışlandı

Kırklareli Kültür Merkezi, 17 Şubat Salı akşamı çok büyük bir ustayı sahnesinde ağırladı. Yıldız Kenter, tek başına performansını sergilediği “Ben Anadolu” isimli oyunu ile ayakta alkışlandı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un da izlediği oyunun sonunda hayatını kaybeden bir diğer usta oyuncu Gazenfer Özcan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Geçtiğimiz akşam, saat 20.00’de başlayan oyuna Vali Coş’un yanı sıra eşi Aylin Coş, Vali Yardımcısı M. Zeki Koçberber, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci de katılırken, oyuna Kırklareli halkı büyük ilgi gösterdi.

Trakya Bölgesine Kültür Sanat ve Eğlence organizasyonları hizmeti veren “Papağan Group Organizasyon Hizmetleri” Güngör Dilmen’in yazdığı, Yıldız Kenter’in oynadığı “Ben Anadolu” isimli muhteşem oyunu ile Trakya Turnesi’ne çıktı. Bu turne kapsamında, Kırklareli kültür Merkezi’nde geçtiğimiz Salı akşamı saat 20.00’da başlayan oyun 2 perde olarak yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Oyunda Yıldız Kenter, Hititlerden günümüze Anadolu topraklarında öne çıkmış, tarihin akışını değiştirmiş ya da kadın kimliğini etkilemiş 16 farklı kadını canlandırdı. Bereket tanrıçası Kibele ile başlayan oyun, bu tanrıçanın çeşitli kadınlarla özleşerek Yıldız Kenter’in canlandırmalarıyla devam etti.

Hitit Kraliçesi, Troya Başkomutanı’nın karısı, Bizans Imparatoriçesi Teadora, ilk kadın tarihçi Anna, Orhan Gazi’nin karısı Nilüfer Hatun, Nasrettin Hoca’nın karısı, Şair Nigar Hanım, Halide Edip, Ayşe Sultan gibi tarihteki bir çok kadını canlandıran Yıldız Kenter, son olarak kendi oyunculuğunu da canlandırdı.

Yıldız Kenter, yılların verdiği tecrübe ile mitolojik çağlardan günümüze, ünlü Anadolu kadınlarının portrelerinden bir iç hesaplaşma ya da karar anını yansıtan kısa öyküler sundu.

Kırklareli halkının da yoğun bir ilgi gösterdiği  “Ben Anadolu” oyunu ve Yıldız Kenter, oyun sonunda ayakta alkışlandı. Yıldız Kenter’in oyununu sahnelediği saatlerde vefat eden Gazanfer Özcan için de, oyun sonunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.