"Ben Kırklareli halkına güveniyorum"

'Ben Kırklareli halkına güveniyorum'

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin çalışmaları da hız kazanıyor. Işte bu kapsamda, CHP Il Teşkilatı, seçim bürosunu dün faaliyete açtı. Partililerin ve vatandaşların büyük katılımı ile gerçekleşen açılışta, Kırklareli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Cavit Çağlayan, seçimleri kazanacağına inandığını belirterek; “Ben halkıma güveniyorum” dedi.      

Saat 12:00’da CHP’nin Karaumur Caddesi’ndeki yönetim merkezinde toplanan partililer, buradan toplu olarak Karakaş Mahallesi Uzun Sokak’taki seçim bürolarına hareket ettiler. Seçim bürosuna doğru ilerleyen kalabalığın arasında başta Belediye Başkanı ve CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan olmak üzere; CHP Il Başkanı Ihsan Kazan, Merkez Ilçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Kent Konseyi Başkanı Adem Sevim, Kavaklı Belde Başkanı Inci Tunç, CHP Belediye Meclis ve Il Genel Meclisi adayları, kadın kolları, çok sayıda teşkilat mensubu, partililer ve vatandaşlar vardı.

Karaumur Caddesi’nden Türk Bayrağı, Atatürk resmi ve CHP ambleminin olduğu bir pankartın arkasında ilerleyerek geçen kalabalığa, davul ve zurnalar eşlik etti. Kalabalık, kısa süre sonra seçim bürosu önüne geldi.

 Açılış öncesi Il Başkanı Ihsan Kazan ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan birer konuşma gerçekleştirdiler. CHP Il Başkanı Ihsan Kazan, sözkonusu mekanın CHP tarafından 22 Temmuz 2007 tarihindeki genel seçimlerde de seçim bürosu olarak kullanıldığını belirterek; “O tarihte Kırklareli halkı CHP’ye teveccühünü göstererek, %42 gibi bir oy oranıyla 2 milletvekilini Ankara’ya göndermiştir. 29 Mart seçimlerinde de umuyoruz ki, Belediye Başkanı’mızı tekrar koltuğuna göndeririz, orada tekrar CHP bayrağını dalgalandırırız. Bunun yanısıra mevcut 25 tane meclis üyemizin tümüne yakınını, ayrca 5 tane Genel Meclis üyemizin tümüne yakınını sizin oylarınızla gerekli olduğu yerlerdeki koltuklarına oturtacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cavit Çağlayan ise, 2007 genel seçimlerdeki oy oranından bahsederek 29 Mart’taki yerel seçimlerde de büyük bir oranda oy almayı beklediklerini dile getirdi. Çağlayan; “Ben Kırklareli halkına güveniyorum. Kırklareli halkının neyine güveniyorum? Aklına, mantığına güveniyorum.

 Herkesin özgür iradesiyle oyunu kullanmasıyla, sonucun muhakkak Kırklareli halkının lehine olacağına inanıyorum. Hayırlısı olsun” dedi. Konuşmalardan sonra, Ihsan Kazan ve Cavit Çağlayan’ın seçim bürosunun kurdelasını keserek, açılışı yapmasının ardından, parti mensupları ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.