"Ben Kırklareli için kendimi feda etmeye hazırım"

'Ben Kırklareli için kendimi feda etmeye hazırım'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, geçtiğimiz Cumartesi akşamı Karadenizliler Derneği Lokali’ni ziyaret etti. Saat 20.30’da derneğe, İl Teşkilatı ile birlikte gelen Bağdan, büyük bir coşku ve sevgi seli ile karşılandı.

Lokale Bağdan’ın yanı sıra; AKP İl Başkanı Ahmet İbrikçi, İlçe Başkanı Hamit Orakçı, parti mensubu Şenol Gürşan, Kırklareli Karadenizliler Derneği Başkanı Cemal Baktaş, partililer ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“Kırklareli çok geri kaldı”

Lokale girer girmez büyük bir coşkuyla karşılanan Bağdan, herkesin tek tek elini sıkarak, sarılarak hasret giderdi ve “Burası benim kalem” diyerek vatandaşlardan destek istedi.

Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan konuşmasında şunları söyledi;

“Beni hepiniz tanıyorsunuz. 40 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partisi’nde şerefimle mücadele verdim.  Ama Kırklareli çok geri kaldı. Hepimiz burada yaşıyoruz. Ama davulumuzla zurnamızla askere gönderdiğimiz çocuklarımız, ya da dişimizden tırnağımızdan eksilterek okuttuğumuz evlatlarımız döndükleri zaman onlara iş bulamıyoruz.  

Bazılarınız benim neden 40 yıllık partimden vazgeçip, AKP’ye geçtiğimi merak edebilirler. Ben Başbakanımızla görüşmem esnasında, kendisi bana “Ben Kırklareli’ni istiyorum. Kırklareli’ne benim borcum var” dedi. Ama bugüne kadar bana fırsat vermediniz ki bu borcu ödeyeyim. Kırklareli’nde bugüne kadar yapılmadıkları yapmak için, Kırklareli’nin sadece şehircilik planlaması üzerine değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmasında da faydalı olabilecek yatırımların da bu tarafa kaydırılacağının sözünü aldık Başbakanımız’dan.

“Ben bir bir tarihi tekrardan yazmaya geldim”

Başbakanımızın taahhütü var; “Gel, Kırklareli’ni beraber uçuralım” dedi bana. Başbakanımızın verdiği sözlerin arkasında durduğunu zaten biliyoruz, ona güveniyoruz. Ben de; “Sayın Başbakanım Kırklareli halkı zaten beni ‘Kırklareli Sevdalısı’ olarak bilir. Eğer Kırklareli’ne bir çivi çakılacaksa ben bunda varım” dedim.

Ben Kırklareli için kendimi feda etmeye hazırım. Yeter ki Kırklareli rahat olsun. Ben bir bir tarihi tekrardan yazmaya geldim. Gelin canlar bir olalım. Biz 40 yıl boyunca birbirimizi çekiştirdik. Çeşitli sebeplerden dolayı, siyasi çekişmelerden dolayı, “senin partin, benim partim”, “senin adayın, benim adayım” kavgaları yüzünden, Kırklareli maalesef bir adım ileri gitmediği gibi daha çok geriye gitti.

“Bizim ufkumuz genişti”

Hatırlayacağınız gibi 1999-2004 yılları arasında, üçlü koalisyon döneminde, vatandaşlarımızın sayesinde Kırklareli’de Belediye Başkanlığı yaptım. 55 yıl aradan sonra Kırklareli’nin su şebekesini yenilemek bana nasip oldu. Şimdi susuyoruz, hazır su içiyoruz. Halbuki benim dönemimde herkes çeşmesinden su içiyordu.

İnsanları kuru inat uğruna bir yere getirirsek, Kırklareli tabii ki geri gider. Bizim ufkumuz genişti. 1999-2009 yılları arasından Başkan kalsaydık, şimdi herşey çok farklı olurdu. Ben şimdi diyorum ki; gelin birlik olalım.

El birliği ile iç içe, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde, Sayın Başbakanımıza öyle bir belediye hediye edelim ki, ezici bir çoğunlukla alalım ki; Ankara’ya gittiğimiz zaman; “Sayın Başbakanım biz görevimizi yaptık, görev sırası sizde! Kırklareli hizmet bekliyor” deme şansımız olsun.”

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen AKP Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu akşam sadece sizinleyim” dedi. Karadenizliler Derneği Lokali’ni dolduran vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bağdan, daha sonra alkışlar eşliğinde salondan ayrıldı. Toplantı iyi dileklerle sona erdi.