Beyaz Süt Projesi Türkiye'de ses getirdi

Kırklareli Tarım İl Müdürü Murat Yıldız, geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Beyaz Süt Projesi'nin Türkiye'de ses getirdiğini belirterek proje konusunda diğer illerden taleplerin olduğunu söyledi.

Elde edilen Sütteki bakteri oranını Avrupa Standartları’nın da altına indirmek için Türkiye’de ilk defa Kırklareli’nde Tarım İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Beyaz Süt Projesi”ne ilgiler artıyor.
Kırklareli Tarım İl Müdürü Murat Yıldız projenin hayata geçirilmesinin ardından TARGEL Personelinin eğitime alınarak bu proje ile ilgili olarak eğitildiğini söyledi. Eğitimleri tamamlanan personelin daha sora Kırklareli il genelinde bulunan köylere giderek burada bu proje ile ilgili olarak gerek teorik ve gerekse de uygulamalı olarak çiftçileri bilgilendirdiğini ifade etti.
Geçimlerini hayvancılık ve süt satışı ile sağlayan çiftçilerin Türkiye’de ilk defa ilimizde hayata geçirilen bu projeden çok memnun kaldıklarını belirten Yıldız, diğer Tarım İl Müdürlükleri’nden de kendilerine proje ile ilgili yardımcı olmaları konusunda taleplerin olduğunu kaydetti. (s)