Beyoğlu'na Kırklarelili Belediye Başkan adayı; Banu Dalaman

Beyoğlu'na Kırklarelili Belediye Başkan adayı; Banu Dalaman

İstanbul’un en önemli ilçelerinden Beyoğlu’nun Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan adayı, Kırklareli doğumlu Zeynep Banu Dalaman oldu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de siyaset danışmanlığını yapan Zeynep Banu Dalaman’ın, ilçede büyük bir oy potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor.

Dalaman, 1969 yılında Kırklareli’nde doğdu. Dedesi Ahmet Veral Kırklareli’nin ilk tüccarı ve Demokrat Parti’nin il kurucularından. Öğretmen bir baba, ev hanımı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi.    

16 bir turizm şirketinde iş hayatına başladı. Yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlayan Dalaman, 1994 yılında üniversitede eğitimi sırasında Prof. Dr. Nilüfer Göle’nin asistanlığını yaptı. Yüksek Lisansını Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladı. 1997 yılında halkla ilişkilere organizasyon şirketi Aplus PR’ı kurdu. TÜRSAB üyesi bir turizm acentesi olan TÜRSAB seçimlerinde görev alan Dalaman, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı EMITT’in de halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığını yapıyor. Tekne turu organizasyonları yapan Dalaman, Bahçeşehir Üniversitesi’nde sosyoloji dersleri veriyor. Zeynep Banu Dalaman Ingilizce, Fransızca ve Arapça biliyor. Dalaman, Galatasaray Lisesi Mezunlar Derneği’nde ki aktif çalışmaları ve Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi olması nedeniyle Galatasaray camiasında bilinen ve sevilen bir isim. Dalaman, iki çocuk annesi.  Siyaset, turizm ve ticaret alanında başarılı deneyimlere sahip olan Zeynep Banu Dalaman Beyoğlu Belediye Başkanlığı için resmen aday oldu. Seçim çalışmalarına hızlı, heyecanlı, Beyoğlu’nu çok iyi tanıyan ve bilen biri olarak başlaya Dalaman, “Beyoğlu’nu hak ettiği gibi yönetmeye talibiz” dedi. Yerel yönetimlerde esas alınması gereken en önemli şeyin halka hizmet olduğunu belirten Dalaman, “Halkla bir arada olmak, halkın sorunlarını dinlemek ve uygun çözüm projeleri oluşturmak gerekiyor. Örneğin Beyoğlu’ndaki muhtarlarımızı ziyarete gittim hepsi çok kötü koşullarda mahalleliye hizmet vermeye çalışıyor. Uzun yıllardır buraya hizmet eden yerel yöneticilerin sadece buradan bile bakıldığında hiçbir şey yapmadığını rahatlıkla görebiliriz. Çünkü halkın sorunlarıyla ilgili başvurduğu ilk yer muhtarlıklardır” diye konuştu. Yönetim iddiasıyla yola çıkan belediye başkanını ciddi bir misyonu olması gerektiğini vurgulayan Dalaman, “Kendimizi iki önemli misyon belirledik. Bunlardan bir tanesi eğitim, çünkü eğitim olmadan  yerel yönetimden sonuç alınamaz. Beyoğlu’nda en büyük eksikliklerden bir tanesi de önce okullar. Okullara dönüp baktığınızda Sayın Demircan, maalesef hiçbir şey yapmamış. Okullarımız gerçekten sahipsiz, öğretmenlerimiz de dahil şu an Beyoğlu’ndaki okullarımızda çok ciddi sorunlar var. Dolayısıyla Beyoğlu’nda gerçekleştireceğimiz ilk çalışmalardan biri Avrupa standartlarında okullarımızı yeniden dizayn etmek olacak. Okullarımızı çağdaş ve modern birer eğitim mekanı haline getireceğiz” dedi.  Beyoğlu’nda yaşayan yurttaşlarımızın ikinci ve en önemli sorunlarından biri sağlık alanında yaşanan sorunlardır diyen Dalaman, “ Düzgün 24 saat işlem gören, her mahalleye bir sağlık ocağı ve diş sağlığı kliniği kuracağız. 24 saat hizmet veren ambulans servisi sağlayacağız. Beyoğlu’na bir kadın sağlığı merkezi kazandırcağız” diye konuştu.

Beyoğlu’nun turizm potansiyelini geliştirerek yeni istihdam alanları oluşturacağız diyen Dalaman, “Beyoğlu’nun en önemli sorunlarından biri de işsizlik ve yoksulluk. Yoksul ve işsiz yurttaşlarımızın faydalanacağı turizm, sanat ve eğlence sektörlerine yönelik mesleki eğitim projeleri geliştireceğiz. Böylece sektörlerde yaşanacak canlanmadan doğacak yeni iş olanaklarından öncelikle Beyoğlulu yoksulların ve işsiz gençlerimizin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm projelerini katılımcı ve şeffaf bir süreçte geliştireceklerini söyleyen Dalaman, “Kentsel dönüşümü halka danışarak, halkın taleplerine paralel bir biçimde gerçekleştireceğiz. Böylece neoliberal yağmanın belediyeler kanalıyla ranta açık yapılaşma üzerinden sürdürülmesine ‘dur’ diyeceğiz. Belediye hizmetlerinin mümkün olan en geniş çerçevede belediye görevlilerince verilmesi esasını hayata geçireceğiz. Belediye hizmetlerinin taşeronlaşmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.