Bilgin, Ankara'da sempozyuma katıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, 'Türkiye'de Bulaşıcı Hastalıkların Epidemiyolojik Sürveyansı ve Kontrolü Sisteminin Güçlendirilmesi (ESCCDS) Projesi'nin II. Fazı' kapsamında Ankara'da düzenlenen kapanış sempozyumuna katıldı.

“Türkiye’de Bulaşıcı Hastalıkların Epidemiyolojik Sürveyansı ve Kontrolü Sisteminin Güçlendirilmesi (ESCCDS) Projesi’nin II. Fazı” kapsamında, 9-10 Şubat 2009 tarihlerinde Ankara’da Dedeman Oteli’nde “Türkiye’de Bulaşıcı Hastalıklar Sürveyans Sisteminin Bugünü ve Geleceği” konulu bir ulusal sempozyum ve proje kapanış toplantısı düzenlendi.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Mehmet bilgin, tüm İl Sağlık Müdürlerinin, AB temsilcilerinin ve üniversitelerdeki hocaların katıldığı Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve RSHM Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü AB projesi kapsamında düzenlenen ''Türkiye'de Bulaşıcı Hastalıklar Sürveyans Sistemi'nin Bugünü ve Geleceği'' projesinin bitiş sempozyumuna katıldı.
Ankara Dedeman Otel'deki sempozyumun açılışında konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Türkiye'de tifo ve dizanteri gibi hastalıklarla mücadele sonucu bu hastalıkların öneminin giderek azaldığını ancak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve hastane enfeksiyonlarında olduğu gibi bazı hastalıkların kontrolünün sağlanamadığını ifade etti. AB Projesi'nin katkılarına işaret eden Buzgan, bunlardan en önemlisinin ''idari kapasitesinin güçlenmesi'' olduğunu kaydetti.
AB Komisyonu tarafından finanse edilen projenin Türkiye için önemini vurgulayan Ertek, bunları, mevzuatın güncellenmesi, laboratuvarların mücadeleye dâhil edilmesi ve sahadaki sürveyans ile laboratuvar ekibi arasındaki iş birliğinin güçlenmesi olarak sıraladı.
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi ve Proje lideri Silvia Gabriela Scintee ise projenin detayları hakkında bilgiler verdi.
AB komisyonunun finanse ettiği ve yarın sona erecek proje toplantısında, salgın hastalıkların kontrolüne ilişkin bildiriler sunuldu.