"Bilim Şenliği" büyük bir coşkuyla yapıldı

Lüleburgaz Fatih Koleji öğrencilerinin performanslarını sergilediği, yarışma ve etkinliklerden oluşan 'Bilim Şenliği' büyük bir coşkuyla yapıldı.

 

HABER MERKEZİ

Lüleburgaz Fatih Koleji öğrencilerinin performanslarını sergilediği, yarışma ve etkinliklerden oluşan “Bilim Şenliği” büyük bir coşkuyla yapıldı.

Lüleburgaz Fatih Koleji’nde düzenlenen Bilim Şenliği, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Yüzlerce kişinin izlediği programda 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, hem deney yaparak bilgilendirdi, hem de ilginç oyunlarla izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Bilim Şenliği’nde yaklaşık Fen ve Matematik’ten hazırlanmış 35 proje seyirciyle buluştu. Projeler arasında, “Sodyum Elementinin Patlaması”, “Helyum Şovu”, “Yaz Yazabilirsen”, “Kimyacının Kibrit”, “Çivili Yatak”, “Aynalarda Sonsuz Görüntü Oluşumu”,“Ayçiçeğinin Geri Dönüşüm Serüveni ”,”Pratik Çokgen Çiziyoruz”, “Artık Matematiği Çok Seveceksiniz”, “El Becerisi Zihin İşbirliği” gibi öğrencilerimizin yaptığı projeler izleyiciler tarafındanbeğeni içinde izlendi ve büyük alkış aldı. Ayrıca Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nda Bilim Kurulu’na kalarak büyük bir başarı elde eden öğrencilerimizden Yağmur Kahveci’nin hazırladığı “Sürekli Enerji” adlı proje büyük bir ilgi gördü.

Şenlikte Akıl Oyunları Gösterisi yapılarak öğrencilerimizin oynayarak öğrenmeleri sağlandı. Akıl Oyunları’ndan; Pentogo, Mangala, Dokuz Taş, Reverse, Hanoi Kulesi, Chase gibi farklı düşünmeyi sağlayan etkinlikler ve oyunlar oynanarak başarılı olan öğrencilerimize hediyeler verildi.

Bilim Şenliği açılış konuşmasını yapan Lüleburgaz Fatih Koleji Müdürü Salim Kaplan; “Amacımız çocuklarımıza sorumluluk duygusu vermek ve özgüven duygusunu aşılamaktır. Bu etkinlikle hem büyüklerine bilmediklerini deney yoluyla anlattılar hem de yaş fark etmeksizin birlikte eğlenilebilir deneyini göstermiş oldular. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. (Savaş Eskici)