Bilim Şenliği'nde ödüller dağıtıldı

Kırklareli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 1'ncisi yapılan Bilim Şenliği kapsamında, 2008/2009 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kırklareli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 1’ncisi yapılan Bilim Şenliği geçtiğimiz gün düzenlenen törenle başladı. Yapılan törende 2008/2009 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri başta Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere protokol tarafından verildi.
Törende; 01-04 Haziran 2009 tarihleri arasında Kırşehir ili Aşık paşa Spor Salonu’nda yapılan Küçükler Masa Tenisi Yarışması’nda Şampiyon olan Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu Kız Takımı’nda yer alan; Damla Üzel, Aysu Aygün, Seda Binici’ye ödüllerini Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş verdi.
Türkiye Halk Eğitim Merkezleri arasında yapılan 13. Pepco Kumaş ve Ahşap Boyama Yarışması’nda 1. olan Babaeski Halk Eğitim Merkezi’ne ödülünü Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan verdi.
Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Verimlilik Alanında Eğitim Kurumları’nda Görsel ve Verimli Trafik Eğitimi vermek amacıyla tasarlanan “Trafik Öğretmeni” Projesi İstanbul İkincisi; “Hizmette Verimlilik” Alanında Kavram Gelişimi’ni sağlamak amacıyla tasarlanan “Benim Dünyam” Projesi  Bölge Üçüncüsü olan Kırklareli Merkez Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Okul Müdürü Hayati Çapa’ya Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ödülünü verdi.
“Sağlık Hizmetlerinde Verimlilik” Alanında küçük çocukların ağız ve boğaz muayenelerinde rahat bir şekilde ağızlarını açmalarını kolaylaştırmak; çocukları muayene eden hekimlerin muayene esnasında karşılaşacakları sorunları en aza indirmek; muayenede ağzı açmama sonucunda çocuklardan kaynaklanan zaman kaybını önlemek amacıyla  tasarlanan “Çikolang (Çikolatalı Dil Basacağı)” adlı proje ile Bölge İkincisi olan Kırklareli Merkez Sağlık meslek Lisesi Okul Müdürü Halil Yücel’e ödülünü Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan verdi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından ilimizde yapılan yarışmada İlköğretim Okulları arası 1., 2. ve 3. sınıflar arası  “İsrafı Önleme” konulu Resim Yarışması’nda birinci olan Lüleburgaz Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Çavuş ile İlköğretim Okulları 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar arası “İsrafı Önleme” konulu Resim Yarışması’nda 1. olan Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Özlem Rabia Koç’a ödülünü Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal verdi.
İlköğretim Okulları 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar arası “İsrafı Önleme” konulu Resim Yarışması’nda 1. olan Tevfik F2ikret YİBO öğrencisi İlkyas Kedik ile  İlköğretim Okulları 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıflar arası “İsrafı Önleme” konulu Kompozisyon Yarışması’nda 1. olan Ahmet Yener İlköğretim Okulu öğrencisi Deniz Çomak’a ödülünü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit verdi. (s)