Bilim Şenliği yoğun bir katılımla kapanışını yaptı

Bilim Şenliği yoğun bir katılımla kapanışını yaptı

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı “Bilim Şenlikleri”nin kapanışı, dün Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla yapıldı. 10 Haziran tarihinde Imam Hatip Lisesi’nin Istasyon Caddesi kısmında yer alan bahçesinde açılan Bilim Şenliği, iki gün boyunca Kırklareli’lilerin akınına uğradı. Okulların da tatile girmesi sebebiyle, Bilim Şenlikleri’nin kapanışı Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımıyla gerçekleşti. Törene aynı zamanda Belediye Başkan vekili Ünal Başkur, Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, öğretmenler, öğrenciler ve birçok veli de katılım gösterdi.  Saat 15:30’daki kapanış töreni saygı duruşu ve Istiklal Marşı ile başladı. Ilk olarak bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, okulların tatile girmesine değinerek, velilerin zayıf dersi olan öğrencilerin karne durumuyla ilgili asla olumsuz davranışlarda bulunmamalarını salık verdi. Bilim Şenliği’ne olan ilgiden memnun olan Ecevit, şenliğin fuar mantığıyla hazırlandığını anlattı ve tüm öğrencilere yaz dönemi dolayısıyla iyi tatiller diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Hüseyin Avni Coş, ilk olarak hem SBS’ye, hem de ÖSS’ye giren öğrencilere başarılar diledi. Vali Coş, herkesin öğrencilik hayatında zaman zaman başarısız anlar yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“Tabii ki geleceğimizin büyükleri olan bugünkü çocuklarımızın eksiklikleri, aksaklıkları olacaktır. Ama bunlar ilgi gösterirsek telafi edilebilecek durumdadır. Bu konuda gerekeni tüm velilerimizin yaptığından eminim. Ilimizdeki eğitim öğretim ikliminin iyi olmasının sebeplerinden bir tanesi de muhakkak ki okul ve öğretmenlerimizin yanında, velilerimizin göstermiş olduğu yakın ilgidir. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ben milli hedefimiz olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine; bu öğrencilerimizin bizim yerimizi alarak, daha çok çalışarak ve üreterek, devlete ve millete daha çok sahip çıkmalarıyla çıkacağımıza inanıyorum.”

Bu konuşmanın sonrasında Vali Coş, ‘Dünya Çevre Günü’nde Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programda kendisinin isteği üzerine hazırlıksız olarak kürsüye gelen ve günün anlamına yönelik bir konuşma yapan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Buse Durcan’a bir hediye verdi.

Bu hediyenin sonrasında ise 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı merkez ilköğretim okulları birincilerine Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkan vekili Ünal Başkur ve Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit tarafından ödülleri takdim edildi.

Program müzik dinletisiyle son buldu.