"Bin Köye 100 Bin Kitap" Projesi Kırklareli'nde de hayata geçirildi

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile DenizBank işbirliğiyle 'Bin Köye 100 Bin Kitap ' projesi Kırklareli'nde hayata geçirildi.

Son zamanlarda tarıma destek vermek için çalışmalarını hızlandıran Deniz Bank, Tatım ve Köy İşleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü “Bin Köye 100 Bin Kitap” Projesi kapsamında Kırklareli’nde hayvancılıktan, tarım makinelerine, bitkisel üretimden arıcılığa kadar 100 farklı içerikli 100 set kitap 16 köy muhtarına teslim edildi.
Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen teslim töreninde Erikler Köy Muhtarı Mehmet Sevim’a kitap setini takdim eden Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, projenin bütün çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek , “çiftçilerimize hayırlı kazançlar bol mahsul almalarını diliyorum” dedi.
DenizBank Bölge Müdürü Gökhan Sun’da, Ziraat Bankası arkasında Tarıma kredi açan en büyük bankanın olma gururunu yaşadıklarını söyleyerek; “Tarıma ve çiftçilerimize verdiğimiz krediler bir milyar mertebesini geçti 300 bin çiftçimize kredi sağlamaktayız. Bu kredilerimiz gittikçe aratacaktır. Çiftçimize destek olması maksadıyla köylümüzün daha iyi üretim yapması, daha çok bilinçlenmesi için böyle bir projeyi hayata geçirdik” dedi.
Kırklareli Tarım İl Müdür Murat Yıldız ise “Çiftçilerimiz almış oldukları bu kitaplarla İlimiz hayvancılığının ve çiftçimizin gelişmesi yönünde kullanacaklarına inanıyorum. Projenin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. (yy)