"Bir Bahar Akşamı" Şiirlerle geçti

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2003 yılından bu yana merkez ilçede gerçekleştirilen 'Bir Bahar Akşamı' Şiir Dinletisi programını bu yıl Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi 25 Mayıs 2009 Pazartesi akşamı gerçekleştirdi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2003 yılından bu yana yapılan “Bir Bahar Akşamı” Şiir Dinletisi’ni ilk olarak Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi düzenlemişti. Aradan geçen 6 yılın ardından bu yılda yine Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi bu etkinliği düzenlemenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı.
25 Mayıs 2009 Pazartesi günü saat 20.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenn program için Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri, Ayfer Karakuş, Tülay Ünlüler, Fisun Şen, Ümit Atagan, Veli Şen, Emine Yaraman, Müzik Öğretmeni Süheyla Solak ve öğrenciler yoğun bir çalışma yaptılar. Bu çalışmaların semeresini de sergiledikleri üstün performanslara aldıkları alkışlarla gördüler.
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un mesajının okunması ile başlayan programa; Kırklareli Milli Eğitim müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Kalkan, Mahalli İdareler İl Müdürü Alaeddin İkican, Okul Müdürü Ahmet Ramazan Oruç, Okul Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
Yağmur Arıkan ve Ayberk Uzun’un sunuculuğunu yaptığı gecede Sazı ile Aylin Çevik, Kemanı ile Özge Gonce, Müzikleri ile Duygu Eser, Gizem Dönmezaşar, Ufuk Topuz, Çevre Sevgisi, Anne Sevgisi, Çocuk Sevgisi, Memleket Sevgisi, Beşeri Aşk, İlahi Aşk ile ilgili şiirlere eşlik ettiler.
Yapılan Şiir Dinletisi’nde;
Şükrü Güzel’in “Papatya” isimli şiirini Ferdane Engin, Mehmet Sinan Gür’ün “İncir Ağacı” şiirini Özge Okumuş, Ali Ulurasba’nın “Sokak Çocuğu” şiirini Ayberk Uzun, Hasan Büyükdere’nin “Haberin var mı?” şiirini Tugay Kocabaş, Fatma Ak’ın “Eskisi Gibi Anne” şiirini  Aygül Eğilmez, Nazım Hikmet’in “Davet” şiirini Ahmet Selim Özer, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirini Göksal Yıl, Nahit Ulvi Akgün’ün “Birisi” şiirini Kübra Ilgın, Nazım Hikmet’in “Seviyorum Seni” şiirini  Harun Karanfiller, İlhan Berk’in “Ne Böyle Sevdalar Gördüm Ne Böyle Ayrılıklar” isimli şiiri, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Sevi Şiiri”ni Özüm İlkyaz Keçmenci, Yılmaz Erdoğan’ın “Sana Bakmak” şiirini Miray Sezen, Can Yücel’in “Anladım” şiirini Demet Kutuk, Atillaİlhan-Erhan Saka’nın “Aysel Git Başımdan” şiirini  Özlem Hasoğlu ve Gökhan Sevim, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bir Adım kalmalı” şiirini Ozan Kurt, Yunus Emre’nin “Aşkın Aldı Benden Beni” şiirini Dilara Yumrutaş ve Ceylan Coşkun, Cemal Safi’nin “Tek Hece” şiirini Gökhan Sevim, Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirini Ozan Kurt başarı ile seslendirdiler. (s)