Bir dönem de, böyle kapandı

Bir dönem de, böyle kapandı

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Mart ayı son birleşimi, ayrıca 2004-2009 döneminin son Meclis toplantısıydı. Beş yıldan bu yana Kırklareli İl Genel Meclisi’nde görev yapan meclis üyeleri son toplantılarını veda konuşmalarıyla tamamladılar. 29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler neticesinde aday olan meclis üyeleri 2009-2014 yılları arasında 5 yıl süreyle Kırklareli İl Genel Meclisi’nde görev yapacaklar. Saat 10.30’da Kırklareli Il Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Salonunda gerçekleşen Mart ayı son birleşiminde Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı meclis üyelerine kravat hediye etti. Yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda denetim komisyonu tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi’nin 2008 yılı iş ve işlemlerine ilişkin rapor meclis üyesi Mustafa Altıntaşı tarafından okunarak, meclisin bilgisine sunuldu. 

Hazırlanan raporun okunmasının ardından ise gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi’nin 04/03/2009 tarih ve 31 sayılı kararına istinaden, hakkında yıkım kararı alınmış ve alınacak olan inşaatlarla ilgili olarak yapılacak yıkım işleminin ihale yoluyla gerçekleştirilebilmesi için uzman teknik ekip ve ekipmanın sağlanması, koordinasyonu ve söz konusu yıkım işleminin gerçekleştirilebilmesi için programa alınması ve bütçeden ödenek tahsis edilmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşürüldü.

Dördüncü maddenin görüşülmesinin ardından ise gündemin beşinci maddesinde yer alan dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde aday olmayan meclis üyeleri ve yeniden aday olacak üyeleri birer konuşma gerçekleştirerek, görev yaptıkları beş yıllık süreci değerlendirdiler.

Ilk olarak CHP Grup Başkanı Ibrahim Tezan bir konuşma gerçekleştirerek; “Birlikte görev yaptığımız bu beş yıllık süre içerisinde açık tenkite meydan verecek çalışma olduğunu görmedim. Demek ki beş yıldır güzel çalışmalar yapılmış. Öncelikleri farklı işler yapılmasına rağmen hiçbir grup “Bu işi niye yaptınız?” demedi. Burada hizmet yapılmasına kimse karşı olmadı. Inşallah gelecek meclisteki arkadaşlar karşı çıkacak ve endişe taşıyacak işler yapmazlar. Yine bu anlayış içerisinde bundan sonraki arkadaşlar da işlerini en iyi şekilde yürütürler. Burada her iki grup olarak çok güzel günlerimiz geçti. Bazı konularda tartıştığımız oldu. Ama burada hepimiz Kırklareli için önemli kararların verilmesinde rol oynadık. Bugün bizim son toplantımız. Bundan sonra yeni arkadaşlarımız Kırklareli Il Genel Meclisi’nde görev yapacaklar. Bugüne kadar birlikte görev yaptığımız tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni gelecek olanlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan AKP grup başkanı Yurdaer Ulus ise “Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan raporda yaptığımız çalışmaların çözüldüğü bilgisi verildi. Biz mevcut olan denetleme raporuyla ilgili meclis arkadaşlarımız tarafından verilen kararların olumlu olduğunu düşünüyoruz. Biz meclise geldiğimizde sayımız on kişiydi. Daha sonra 12 oldu. Bize destek veren MHP meclis üyesi Hüseyin Dökmeoğlu arkadaşımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi doğru konunun arkasında durdu. Bizlere çok önemli katılımlarda bulundu. Inşallah bundan sonraki denetim raporları da kusursuz olur. Beş yıllık toplantı sürecimiz bugün bitiyor. 29 Mart yerel seçimlerinden sonra Kırklareli Il Genel Meclisi’nde yeni arkadaşlar olacak. Inşallah onlar da bizim yaptığımız çalışmaları örnek alarak çalışmalarını en iyi şekilde gerçekleştirirler. Ben beş yıllık süre içerisinde görev yaptığım tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep’e, Kırklareli Il Özel Idaresi daire müdürlerine, personeline ve “kar kış” demeden sürekli bizim yanımızda olan, yaptığımız işleri takip eden ve kamuoyunu bilgilendiren basınımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Grup Başkanı Yurdaer Ulus’un gerçekleştirdiği konuşmanın ardından bir konuşma yapan Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep “39 aydır sizlerle birlikte çalışıyoruz. Bu rapordaki çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki mecliste yer almayacak arkadaşlara da bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimlere yeniden girecek olan meclis üyelerine başarılar diliyorum. Hepinizi tebirk ediyorum” dedi.

Il Genel Sekreteri Raif Kelep’in konuşmasının ardından diğer meclis üyeleri de birer konuşma yaparak meclis üyesi arkadaşlarına teşekkür ettiler.

Son olarak bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat ise “Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, bugün son toplantımızı gerçekleştirdik. Meclisimiz beş yıllık süreçte gerçekten güzel çalışmalara imza atmıştır. Burada hepiniz ile güzel günlerimiz geçti. Bazen aramızda ufak tartışmalar olsa da buradaki ortam genel olarak güzeldi. Hepimiz yapabildiğimizin en iyisini yaparak gece gündüz demeden, yaptığımız çalışmaları takip ederek en iyi ve güzel hizmetlerin olmasını sağladık. Bildiğiniz gibi ben DP, DSP ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla meclis başkanı seçilmiştim. Daha sonra canım gibi sevdiğim Demokrat Parti’den istifa ederek AKP’ye geçtim ve AKP’li bir meclis başkanı olarak burada görev yaptım.

Ama AKP’ye geçmemdeki tek amacım Vize’ye hizmet götürmekti. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Vize’ye ve köylerine istenilen hizmetlerin gelmiş olmasından son derece mutluyum. Bu hizmetleri gördüğüm zaman gururlanıyorum. Burada meclis başkanlığı yaptığım süre içerisind,e Ankara’da Başbakanımızın huzurunda yapılan Il Genel Meclisi Başkanları toplantılarına katılmam benim için ayrı bir tecrübe edinmemi sağladı. Kırklarelimize hizmet gelmesi konusunda tüm arkadaşlarımızın özverili bir şekilde çalışmalar yapması mutluluk verici. Ben başta Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve Kırklareli Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep olmak üzere, Il Genel Meclis üyesi arkadaşlarıma, Il Özel Idaresi Daire Müdürlerine, Il Özel Idaresi personeline ve sürekli yanımızda olan basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyor, Bundan sonraki dönemde görevi devraalacak meclis üyesi arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Sadık Aykanat’ın gerçekleştirdiği veda konuşmasının ardından Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Mart ayı beşinci ve son birleşimi sona erdi.

Kırklareli Il Genel Meclis üyeleri, toplantı sonrasında Kırklareli Il Özel Idare Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirerek Kırklareli Il Özel Idaresi’nden ayrıldılar. Daha sonra Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından Il Genel Meclisi üyelerine Kırklareli Polis evinde bir öğle yemeği verildi. Kırklareli Il Genel Meclisi üyeleri ile öğle yemeğinde biraraya gelen Vali Coş, Kırklareli Il Genel Meclisi üyelerine beş yıllık süreç içerisinde Kırklareli adına gerçekleştirdikleri çalışmalarından dolayı teşekkür etti.