"Bir şeylerin hesabını sormak size değil, hukukçularınıza düşer"

'Bir şeylerin hesabını sormak size değil, hukukçularınıza düşer'

29 Mayıs tarihinde grubumuz yayın organlarından Kırklar Haber gazetesinde yer alan, “Audi Q7 marka jeep’in parasını Kırklarelililer mi ödeyecek?” başlıklı haberimizde, Vakıflar Bankası Kırklareli Şubesi’nin banka işlemlerinden aldığı ücretlerden oldukça sıkıntılı olan esnaf ve tüccarımızın mağduriyetini ve Özel Idare hesaplarından yapılan işlemlerde uygulanan karşı hesaplara otomatik olarak kesinti yapılarak aktarılan işlem ücretlerinin maksimum seviyelerde tutulduğunu yazmıştık.

Bankanın uygulamasından yakınan vatandaşların konuya getirdikleri yorumları yayımlayan Kırklar Haber gazetesinin, 29 Mayıs tarihindeki haberinden sonra aynı gün, gecenin ilerleyen ve çok alakasız bir saatinde Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün’e telefonla ulaşan Vakıflar Bankası Kırklareli Şubesi müdürü, söz konusu haber nedeniyle usülsüz bir şekilde konuşarak haberle ilgili hesap sormaya kaktı.                

Banka müdürü ve bir bankanın şube müdürü vasfıyla, özel ilişkilerle devleti arkasına aldığını düşünerek, gecenin ilerleyen bir saatinde Tüzün’e telefon açan Vakıfbank Kırklareli Müdürü’nün tehditvari ve hesap sorar bu konuşmaları, kurumun şube müdürü seçiminde ne kadar hatalı davrandığını gözler önüne seriyor.

Önadım Medya Grubu olarak bu hareketin böyle bir kurumun Kırklareli’deki temsilcisine yakışmadığının altını çiziyor ve ekliyoruz;

“Sayın şube müdürü. Öğrenmek istediğiniz şeyler kendi şubenizdeki hesaplarda mevcut. Bir şeylerin de hesabı soruluyorsa, bunu sormak size değil, hukukçularınıza düşer. Onun da yolu ve yordamı gece telefonla değil, mesai saati içerisinde hukuksal basamakları takip ederek ve her şeyi yerinde usülüne uygun bir şekilde talep ederek çözmeye çalışmakla olur.

Sadece banka sınırları içerisinde geçerli olan müdürlük vasfınız size, görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak olan, gerçekleri halka olduğu gibi aktarma yükümlülüğünde ve kanunlara uymayı görev edinmiş bir basın yayın grubunun sahibini, gecenin bir saatinde arayarak tehdit eder gibi konuşma hakkını ve bir şeylerin hesabını sorma yetkisini vermez.

Sizi makamınıza yakışır bir şekilde hareket etmeye ve özel ilişkilerin vermiş olduğu rahatlığı, toplumu haberdar etme görevinde olan bir basın grubunun üst sorumlusuna ve toplumun diğer kesimlerine karşı bir yetkiymiş gibi kullanmamaya davet ediyoruz.”