Bir Vize Festivali böyle geçti

Bir Vize Festivali böyle geçti

Vize Belediye Başkanlığı tarafından 29-30-31 Temmuz ve 1 Ağustos 2009 tarihlerinde düzenlenen IV.Vize Tarih ve Kültür Festivali oldukça görkemli geçti.

Festival; tören alanında yapılan açılış töreni, halk oyunları gösterisi ve kortej yürüyüşü ile birlikte festival alanında festival ateşinin yakılmasının ardından festival kokteyli ile başladı. Festivalin ilk akşamı; Tek Rumeli TV ekranlarında canlı yayını yapılan festivale, 7’den 70’e herkes yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sayın Selçuk Yılmaz;

“Bu yıl 4.’ncüsünü kutladığımız Vize Tarih ve Kültür Festivalimize gelen tüm Vize halkına ve davetlilere hoş geldiniz diyorum. Festivalimiz artık Trakya’nın en büyük festivallerinden biri olmuştur. Bizim kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin en güzel biçimde sergilendiği ve her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla gerçekleştirilecek festivalde, tüm halkımıza iyi eğlenceler diliyorum.”

Gecede Faruk Yılmaz ve TRT sanatçılarından Salih Demirci ile Ayşe Engincan yer aldı. Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen yemek yarışmasında dereceye giren bayanlarımıza Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz tarafından hediyeleri takdim edildi. Yemek yarışmasında 1.’nci olan kişiye mutfak robotu, 2’nci olan kişiye blender ve 3.’nci olan kişiye de rondo hediye edildi. Ayrıca; yöresel el sanatlarımızın da tanıtımı yapılarak geçmişten gelen ancak unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimiz ortaya çıkarılmış oldu. Gecede söylenen yöresel türküler ve gerçekleştirilen yöresel kıyafetlerimizin defilesi geceye ayrı bir renk kattı.

Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin 2. gününde; saat 18.00’da Belediye Kapalı Düğün Salonunda Beslenme Eğitim Paneli gerçekleştirildi. Dr.Hasan Onat tarafından yapılan sunumda sağlıklı beslenmenin önemi arz edilirken halkımıza da bu konuda bilgi verildi. Saat 20.30’da başlayan Festival Eğlence Programı’nda Grup Agora şarkılarını seslendirdi. Ardından Dans Gösterisi ve Şiir Dinletisi gerçekleşen geceye gösterilen ilgi yoğundu. Sanatçı Hamiyet ve Lara’nın seslendirdiği şarkılar ise ilçemiz halkını eğlendirdi. Ilçemize ait tarihi ve kültürel değerlerin yer aldığı tablolar gecenin sonunda Belediye Başkanı Yılmaz tarafından sanatçılara takdim edildi.

Festivalin 3.’ncü gününde; Belediye Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 27.07.2009 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Atatürk ve Vize Fotoğrafları Sergisi festival süresince Belediye Parkında halkımıza açık tutuldu. Aynı gün, saat 17.00’da Festival Koşusu gerçekleştirildi. Koşu, Develi köprüsünden başlatılarak Belediye Başkanlığı önünde son buldu. Koşuda 1. küçük altın 2. ve 3. Vize Fotoğrafları Tablosu hediye edildi. 3. gün etkinliklerinden birisi de Festival Alanı’nda saat 19.00’da Belediye Standında halkımıza ücretsiz Şeker Taraması yapıldı. Saat 20.30’da başlayan Festival Eğlence Programı’nda ilk olarak Vizeli Keman Grubu tarafından gösteri gerçekleştirildi. Ardından Grup Tek Yumruk konseri gerçekleştirildi. Sanatçı Zeliha Sunal ve Yusuf Güney konserleriyle coşan Vize halkı eğlencenin tadını çıkarttı.

Festivalin 4.ve son gününde de gündüz ve gece etkinlikleri son hızla devam etti. Saat 13.30’da Belediye Kapalı Düğün Salonu’nda ilçemizde ilk defa yapılan Briç Turnuvası gerçekleştirildi. Turnuva sonunda kupa töreni yapılarak, dereceye giren Briç severlere Belediye Başkanı Yılmaz tarafından kupaları takdim edildi. Saat 16.30’da Vize Tarihi Yerler Gezisi yapılarak ilçemizin görülmeye değer tarihi ve kültürel mekanları geziye katılan misafirlerimize tanıtıldı. Saat 19.30’da Festival Alanı’nda Sünnet Şöleni gerçekleştirildi. Sünnet olan çocuklarımıza Belediye Başkanımız tarafından hediyeleri verildi. Saat 20.30’da başlayan Festival Eğlence Programında Grup Gölge konseri, Grup Laçin Konseri ve Bengü konseri yer aldı. Festival havai fişek gösterisiyle sona erdi. Gecenin sonunda konuşan; Belediye Başkanı Sayın Selçuk Yılmaz;

“4 gün 4 gece boyunca ilçe halkımız için, ilçemiz dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz için dolu dolu bir festival programı hazırlamaya çalıştık. Festival süresince kültürel kimliğimizi ön plana çıkartmak, değerlerimizi korumak ve halkımız için organize edilen eğlenceyi en üst seviyeye çıkartma gayretini gösterdik. 4 yıl süresince düzenlediğimiz festivallerle ilçemizin adını duyurmayı ve ilçemizi tanıtmayı başarmış bulunmaktayız. IV.Vize Tarih ve Kültür Festivalimiz hepimize hafızalarda yer edecek, unutulmaz zaman dilimleri yaşattı. Festival süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan festivalimizi atlatmanın huzuru içerisindeyim. Bu sebepledir ki gayretini, emeğini, desteğini gösteren ve festivale sağladıkları katılımlarından dolayı herkese teşekkür eder; Vize halkının birlik ve beraberliği ile daha güzel, daha ileri ve daha büyük festivallerde buluşmayı diliyorum” dedi.