Birçok ilke attıkları imzaları, Türkiye Şampiyonluğu'na da attılar

Kırklareli Minik Masa Tenisçileri son yıllarda aldıkları başarılı sonuçlarla isimlerini ve Kırklareli'ni duyurmaya devam ediyor. 04-07 Mart 2010 tarihleri arasında Türkiye Şampiyonluğu'nun yapıldığı Ankara'dan Şampiyon olup Kırklareli'ne döndüler.

HABER MERKEZİ
2009-2010 sezonu başlangıcında yapılan A Grubu İller Müsabakaları’na katılan Masa Tenisi Bayan Takımları, bu müsabakaların tamamında dereceye girerek çok iyi bir performans sergilediler. Minikler ve Yıldızlarda Şampiyon olan Gençlerde 2. Türkiye Kupası’nda ise 3. olarak müthiş bir performans gösteren minik sporcularımız kendi kategorilerinde Türkiye’nin en iyisi olduklarını herkese gösterdiler.
“Minikler Kulüpler Arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası” 04-07 Mart 2010 tarihleri arasında Ankara Altındağ Spor Salonu’nda yapıldı. Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Antrenörü Soner Polat turnuva ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
“Türkiye şampiyonasına 4 gurupta yapılan gurup müsabakaların sonrasında 23 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de katılımı ile toplam 24 takım katılma hakkı elde ediyor.  Biz bu turnuvaya Bayanlarda 2 takımla, A Gurubu İller Birincisi ve Üçüncüsü olarak, erkeklerde ise 2 takımla ve A Gurubu İller Beşincisi, Yedincisi olarak gittik. Turnuvada ilimizi Kırklareli Gençlikspor ve Lüleburgaz Tikveşlispor Kırklareli Spor İhtisas Kulübü temsil ettiler.
* “İlimizi başarı ile temsil ettik”
Yaklaşık 5 yıldır planladığımız çalışmalarla bu turnuvaya hazırlanan sporcularımız gurup maçlarında aldıkları derecelerle zaten bu turnuvaya hazır olduklarını gösterdiler. Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan ilimiz Gençlikspor Kulübü Kulüpler arasında takım olarak bir ilke daha imza attı.
Damla Üzel, Aysu Aygün, Merve Kanbir, Seda Binici’den oluşan takımımız Turnuvada Kırklareli’ni temsil ederek Şampiyon oldular. Turnuvada Kırklareli’ni başarılarıyla temsil eden Gençlikspor Erkek Takımı; Bedirhan Keskin, Mert Üzel, Tuğberk Madenci, Görkem Özdem ve Yakup Keskin’den, Tikveşli Bayan Takımı; Minel Özen, Ecem Eminoğlu, Melis Başçı, Melda Atabeyoğlu’dan, Tikveşli Erkek Takımı; Utkay Erüstün, Serbey Celep, Canberk Canayakın, Doğaç Süpürgeci’den oluştu. İlk defa Türkiye Şampiyonasına katılan Kırklareli Spor İhtisas Kulübünün Minik Erkekleri Zafercan Cebeci, Kıvanç Barut ise başarı ile ilimizi temsil etmenin gururunu yaşadılar.
* “Milletvekillerimiz Dibek ve Barış bizleri yalnız bırakmadı”
Kafilemizi Ankara’ da yalnız bırakmayan Kırklareli Milletvekilleri Av. Turgut Dibek ve Dr. Tansel Barış sporcularımızı final maçları öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırladı. Öğlen yemeği ile beraber meclisi gezdirerek onlara doping yaptılar. Vekillerimizin Şampiyonluk maçını da gelip salonda izlemeleri tüm masa tenisi camiasında övgü ile karşılandı. Sporcularımızı müsabaka çıkışında tek tek öperek kutlayan Vekillerimize sonsuz teşekkür ediyor ve Şampiyonluk kupasını onlara armağan ediyoruz.
* “Masa Tenisi ilimizin tanıtımında büyük rol üstleniyor”
Ben buradan tüm velilere seslenmek istiyorum. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” dolayısıyla her şey de başarı öncelikle sağlıklı olmayla doğru orantılı sağlıksız olduktan sonra dünyanın en zeki insanı olsanız da kıymeti yok. Toplumumuzda spor okul başarısını engeller gibi çok yanlış bir kanı var ki bizim sporcularımız aldıkları takdir ve teşekkürlerle bunu yıllardır ispatlıyorlar. Arkadaşları internet kafelerde, parklarda bahçelerde gezerken bizim sporcularımız salonlarda ter döktüler. Ben tüm sporcularımı kutluyor alınlarından öpüyor ve daha çok başarı için Kırklareli halkına söz veriyorum.
Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir, buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar. Bu gurubun tanıtımımızı daha iyi yapabilmesi için tüm esnafımızı, sivil toplum kuruluşlarını sponsor olmaya davet ediyorum.
* “Bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürler”
Sporumuza pinpon deyip geçmeyen, Masa Tenisi’ne kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya Milletvekillerimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’a, Av. Turgut Dibek’e, Dr. Tansel Barış’a, Belediye Başkanımız Av. Cavit Çağlayan’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yılmaz Emen’e, Spor Şube Müdürümüz Dinçer Koşucu’ ya Şube Müdürlerimiz Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.İ.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor Kırklareli halkına Türkiye Şampiyonluğu hayırlı olmasını diyerek ilimiz iş adamlarını sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi. (ue)