Bisiklet Dede'nin Filistin kampanyası

Herkes İçin Spor (HİS) Kırklareli İl Temsilcisi 'Bisiklet Dede' lakaplı İsmail Tırpancı, işletmeciliğini yaptığı Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde oynanan oyunlardan elde ettiği geliri Filistinli çocuklar için topluyor.

Kırklareli merkez ilçenin her bir köşesinde altında bisikleti ile gezerken görülen 75’lik “Bisiklet Dede” lakaplı İsmail Tırpancı Filistinli çocuklara gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattı. Bisiklet Dede’ye İstasyon Caddesi üzerinde rastladık. Bisikletinin üzerindeki kutunun ne olduğunu merak edip sorduğumuz İsmail Tırpancı; Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde oynanan oyunlardan elde edilen gelirin kutuda olduğunu belirtti ve gelirin Filistin’e bağışlanacağını söyledi.
Herkes İçin Spor (HİS) Kırklareli İl Temsilcisi “Bisiklet Dede” lakaplı İsmail Tırpancı şunları kaydetti:
“İsrail’in Filistin’in Gazze Şehri’nde yaptığı katliamdan en çok çocuklar etkileniyor. Savaş dolayısıyla yollara çıkıp oyun oynayamıyorlar. Bu durum beni çok derinden etkiledi. Bende ufakta olsa bir katkıda bulunmak için Kırklareli Gençlerbirliği Spor Kulübümüzde oynanan oyunlardan elde edeceğim geliri Filistin’deki çocuklara göndermeye karar verdim.
Kulübümüzde; Futbol, Basketbol, Voleybol, Bilardo, Masa Tenisi, Badminton, Tenis gibi sportif faaliyetler ücretli olarak yapılıyor. 15 Ocak – 15 Mart 2009 tarihleri arasında bu oyunlardan elde edeceğim geliri kendimin hazırladığı kumbarada toplayacağım. Daha sonra burada toplanan parayı Filistinli çocuklara göndereceğim.
Bu konuya benim gibi herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bunun içinde bu kampanyaya katkıda bulunmak isteyenleri Kırklareli Gençlerbirliği Spor Kulübümüze bekliyorum.” (s)