Bisiklet ile 5200 kilometre

Bisiklet ile 5200 kilometre

Bulgaristanlı Profesyonel Bisikletçi Vyacheslav Stoyanov Karadeniz’in çevresini bisiklet ile dolaşıyor.

Tek başına Karadeniz’in etrafında keşif gezisi yapan Stoyanov, bu çerçevede Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, ve Gürcistan’ın ardından son olarak ülkemize vardı.

24 Mayıs 2009 tarihinde Bulgaristan Sofya kentinden uzun ve meşakkatli yolculuğuna çıktığını belirten macerasever bisikletçi, gezinin resmi başlangıcının ise Varna kentinden yaptığını belirtti.

Varna’dan çıktığı uzun ve meşakkatli yolculuğun ardından 38 gün boyunca günde ortalama 150 kilometre yol kateden Stoyanov, tam 5200 kilometrelik yolculuğun ardından ilimize vardı. “Bisiklet ile çevreyi faydalı düşüncelerle geri kazanmak” adını verdiği turunda tek başına pedal çeviren çılgın bisikletçi, tur kapsamında en yorucu parkurun ise ülkemiz olduğunu belirtti.

Karadeniz’in kirlenmesine ve balıkların günden güne azalmasına dikkat çekmek üzere yola çıktığını belirten Stayanov, ilimize vardıktan sonra bisikletinin tekerindeki telinde yaşanan aksaklığı düzeltmek üzere Kırklareli Doğa Sporları Kulübü(KDOSK) Başkanı Metin Erman’ın tamir atölyesine geldi. Burada Metin Erman ile yaptığı yolculuk üzerine konuşan Stoyanov, Karadeniz’de son yıllarda yaşanan sorunların baş göstermeye başlaması ile bu tura karar verdiğini belirtti. Çok sert ve yorucu bir parkurun ardından Kırklareli’ne vardığını belirten Stoyanov, bisikletini tamir ettirdikten sonra ilimizden ayrıldı.

5200 kilometrelik yolu bisikleti ile tek başına kateden Vyacheslav Stoyanov’un, Dereköy’den sonra Malko Tırnova- Burgas istikametini takip ederek 3 Temmuz Cuma günü uzun yolculuğunu tamamlaması hedefleniyor.