‘BIZ 39' ikinci sayısıyla yine çok konuşulacak

‘BIZ 39' ikinci sayısıyla yine çok konuşulacak

Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği’nin Nisan ayında yayın hayatına başlayan “BIZ 39” adlı eğitim ve kültür sanat dergisi, Haziran-Temmuz aylarını kapsayan ikinci sayısıyla okuyucularına yeniden ‘merhaba’ dedi.

Zengin bir içerikle, kaliteli bir tasarım ve geniş bir kültür yelpazesiyle hazırlanan ‘BIZ 39’ dergisinin dernek adına sahibi şair, araştırmacı ve yazar Mustafa Ermiş, dergiyle ilgili olarak şunları ifade ediyor:

“BIZ 39 dergisi, karanlıkları yırta yırta ‘aydın insan’ yolunda dostlarının katkılarıyla yürüyor. Iyi şeyler tesadüflerin değil, uzun emeklerin, yoğun çalışmaların bilgiyle birleşmesinin ürünüdür. Bizler dergimizin projeleri üzerinde bilinçli çalışırız.

Buradaki bilinç; samimi, doğru, amatör ve hiç bir şeyden etkilenmeden toplumun gerçeğidir.

Yeni açılan köfteci dükkanının yanına, köfteci dükkanı açmıyoruz. Çocuklara oyuncak vermiyoruz. İletişim kurarak onlara, eğitim, kültür, sanat alanında dergimizi sunuyoruz. Özlediklerinizi sunuyoruz.”    

Derginin ikinci sayısında A. Umut Kızılarslan’ın ‘Usulca’ adlı sayfasında ‘Ayrılığı Seçtin mi?’ adlı yazısı yer alırken; Mustafa Ermiş’in ‘Iz Bırakanlar’ köşesinde Ali Ekber Çiçek ele alınmış.

Gökhan Dülek “Teknolojinin Türkülere Kazandırdıkları ve Kaybettirdikleri” yazısıyla güzel bir analiz yapmış.

Bu sayıda Asu Kayat, Türk Televizyonculuğunda pek çok ilkin öncüsü olan; Plastip Show, Laf Lafı Açıyor, Cumartesi Gecesi Ateşi, Genç Magazin gibi programlara imza atmış; Okan Bayülgen ve Beyaz gibi isimlerle çalışmış, Penguen adlı mizah dergisinde yazmış ve şu sıralar hafta içi hergün saat 19:00’da CNN TÜRK’te yayınlanan Metin Uca’yla Maydanoz adlı siyasi- mizah programının yaratıcılığını ve metin yazarlığını yapan bir Kırklareli’li Burak Akkul ile olan röportajı okuyoruz.

Derginin en büyük sürprizi ise; Eğitimci-Yazar Hakan Büyükdere’nin kaleminin bu ayki sayıya değimiş olması. Derginin 2. sayısında ayrıca şiirler, resimler, araştırmalar ve daha birçok sanatsal aktivasyon yer alıyor.

BIZ 39 dergisi Kırklareli Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Sen Nasıl Seviyorsun’ konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması’nın katılım şartnamesini de bu ay sayfalarına eklemeyi unutmamış.