"Biz Belediyeciliğin kitabını yazmış bir partiyiz"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam AK Parti'nin Belediyeciliğin kitabını yazdığını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yaptığı konuşmasında AK Parti’nin belediyeciliğin kitabını yazdığını söyledi. Sarıçam Kırklareli’nin sosyal belediyecilik ile tanıştıracaklarını belirterek şunları söyledi:
“Biz seçim zamanı yapılacak olan siyasi çalışmanın fayda getirmeyeceğine inanıyoruz. Bizim çalışmalarımız her zaman uzun zaman dilimlerine yayılır. Bizim seçim çalışmalarımız seçimin bittiğinin ertesi günü bir dahaki seçim için başlar. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Bu çerçevede elbette ayağımızın değmediği yer kalmıyor.
Bundan dolayı rahatsız olanlar var. Kahve köşelerinde, şurada burada dedikodu üzerinden siyaset yapma mantığını oluşturmuş olanlar ve bunun üzerinden hareket eden bir takım siyasi çevreler var. Biz bunları şiddetle kınıyoruz. Bunların kendilerine faydaları olmadığı gibi bulundukları memlekete de bu bugüne kadar faydaları olmamıştır, çaktıkları numunelik bir çivi dahi yoktur.
* “AK Parti’nin belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var”
Genel Başkanları geldiğinde açılış için 10 sene 20 sene Belediyecilik yaptıkları yerde 500-600 metrelik kaldırım parke taşı sunanların bu memlekete ne kadar hizmet ettiği ve önümüzdeki süreçte de hizmet edeceği bellidir.
Artık bana ne diyemeyiz, hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bunun için hepimiz bu ilde yeni bir Belediyecilik ve şehirleşme vizyonunun oluşması, bu yeni vizyonun hayata geçebilmesi için gerekli kaynakların aktarılması ve bu kaynakların aktarılması ile birlikte çehresi değişen ilimizdeki üretimin, ticaret hacminin gelişmesi için AK parti’ye ve AK Parti’nin Belediyecilik anlayışına ihtiyacımız var.
* “Biz bu işin kitabını yazmış bir siyasi partiyiz”
AK Parti’nin Belediyeciliği ile Türkiye’de hiçbir siyasi parti yarışamaz. Biz bu işin kitabını yazmış bir siyasi partiyiz. Bu konudaki anlayışımız çok geniş ve farklı. Çünkü bizde Kardeş Belediyecilik anlayışı var. Allah nasip eder de Kırklareli’nde Belediye Başkanlığı’nı kazanırsak hemen ertesi günü Türkiye’de önemli projelere imza atmış gruplar gelerek ilimizde yeni bir imar planından tutun çevre dizaynına kadar yeni bir vizyon oluşturmaya yönelik her türlü altyapıyı hazırlayacaklardır. Arkasından milyonlarca kişinin belediyecilik hizmetini görmüş belediyelerden ciddi takviyeler alacağız.
* “Kırklareli’ni sosyal belediyecilikle tanıştıracağız”
Bu konuda bugüne kadar buradaki insanlarımızın hiçbir hizmet almadığı sosyal belediyeciliğe geçeceğiz. Çünkü Kırklareli halkı hiçbir zaman sosyal belediyecilikle tanışmadı. Onların yaptığı ayakkabının tekini seçimden önce verip, diğer tekini seçimden sonra vermek sosyal belediyecilik değil, ayakkabı yardımı değil, oy sahtekârlığı, oy avcılığı ve oy siyasetiydi, oy istismarıydı. Biz böyle yapmıyoruz. Biz kurduğumuz belediyecilik sistemi ile tam anlamı ile sosyal belediyecilik hizmeti veriyoruz. Bunun için projelerimiz hazır. Belediye Başkanımızı koltuğuna oturduktan sonra her birini harekete geçireceğiz. Bunların en kısa sürede şehrimizde kalite, kapasite ve vizyon değişikliğine sebep olduğunu hep birlikte göreceğiz.” (s)