"Biz bölen parti değil, Sağ'ın köküyüz"

29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Ecz. Yalçın Tuna'yı Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak gösterecek olan Demokrat Parti (DP) Teşkilatı önceki gün gazetemizi ziyarette bulundu.

29 Mart’taki yerel Seçimlerin yaklaşması ile birlikte, Kırklareli’nden seçimlere girecek olan siyasi partilerde seçim çalışmaları hızlandı. Yapılacak olan seçimlerde Ecz. Yalçın Tuna’yı Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak gösterecek olan Demokrat Parti (DP) Teşkilatı 13 Mart 2009 Cuma günü saat 16.00’da gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Hacer Gökkaya ile görüştü.
Yapılan ziyarette; DP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna, Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayı Alparslan Toktar, Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Adayları Şahsene Sağ, Ayşegül Tükel, Serkan Çolakoğlu, Muzaffer Sulak, Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Kontenjan Adayları Zafer Çetin, Nedim Çaloğlu hazır bulundu.
DP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Ecz. Yalçın Tuna gerçekleştirilen ziyarette seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“Bugüne kadar bizleri dinlemeyenler şimdi sonuna kadar dinleyip bizleri alkışlıyorlar. Tabi i ki bu alkışların ne kadarının sandığa gideceği önemli. Yapılacak olan seçimler inşallah önce Kırklareli için sonra partimiz için ve daha sonrada bizim için hayırlı olur.
* “Gelin baba ocağına dönün”
Sağın kökü biziz. O kök ne oldu 27 Mayıs’ta zamansız budandı, 12 Mart’ta zamansız budandı, 12 Eylül’de zamansız budandı. Hiçbirinde de budama zamanı değildi. Zamansızca acemiler tarafından budandığı için bu kökü kuruturuz zannettiler ama bu kurumayacak kadar sağlam bir kök olduğunu unuttular.
Şimdi bize sağı bölmek için çıktığımız söylüyorlar. Bizim bunu kabilmiyom
bul etmemiz mümkün değil. Eğer bir bölmekten bahsedilecekse biz 1946 doğumlu bir partiyiz. Bizim sağı böldüğümüz söyleyen partilerin kuruluşu 1984, 1990’lara dayanıyor. Kimin kimi böldüğü ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sağı parça parça edenlere diyoruz ki gelin Baba Ocağına dönün.
* “Listemdekiler Belediye ile işleri olmayan kişilerdir”
Belediye Meclisi’nin Adayları yarın Belediyeyi yönetecek kişiler olacaklar. Ben listemi oluştururken bu kişilerin Belediye ile hiç irtibatı olmayacak kişilerden olmalarına dikkat etmeye çalıştım. Benim etik anlayışım yöneteceğiniz yer ile ticari işbirliğinizin olmaması konusundadır. Bende Müteahhit ve Mühendis arkadaşları listeme alabilirdim. Yarın öbür gün bu arkadaşlarımızın Belediye ile ilgili yüzde yüz haklı oldukları işlerinde bile halkımız başka şeyler altında arayacaktı. Ben buna mahal vermemek için bu şekilde liste oluşturdum.
* “Dürüstlük posterlere yazmakla olmaz”
Bana göre dürüstlük posterlere ve afişlere yazı yazmakla olmuyor. Bir işe girmek için başvuruda bulunurken özgeçmişinize ilgili bilgeler sunuyorsunuz. Ama bu sunduklarınızda hiç kimse ben dürüstüm diye yazmıyor. Neden çünkü insan olarak bu özellik zaten herkeste olması gereken bir şeydir. Bunu yaptıkları işlerinde gösterecekler. Bu yazmayla olunacak bir meziyet değildir.
* “Seçim Bürosu tutmamamın sebebi var”
Seçim bürosu tutmadım diye bazı arkadaşlar beni tenkit ediyorlar. Baktım tutulabilir gibi boş binalar var.  Bunların çoğu müteahhitlerin yerleri. Kaldı ki tutmak istesem de kira istemeyecekler, ben versem bile etraftan zaten müteahhidin yeri para vermemiştir diyecekler. Çünkü bazı partiler bu şekil yaptı bunlar etrafta konuşuluyor. Boş bir binanın üzerine afişlerinizi astınız, üzerine de dürüstüm diye yazdınız ama kirasız yer kullanıyorsunuz. Kimse kimseye bedava bir şey vermez. Yarın bu sizin karşınıza çıkar. Bende böyle şeylerin karşıma çıkmaması için tutmadım. Benim bu titizliğimin lehime mi aleyhime mi olacağını sandıkta göreceğiz. Artık bu Kırklareli halkının takdirine kalmış bir şeydir.” (s)