Biz çocuğuz anlaşırız, sevgiyi paylaşırız

Biz çocuğuz anlaşırız, sevgiyi paylaşırız

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri her yeni günde, yepyeni kutlamalara sahne oluyor. Dün de Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen kutlamalarda yeteneklerini sergilemek isteyen öğrencilerin enerjisine okul bahçesi dar geldi. İyi bir koordineyle şovlarını izleyicilerle paylaşan öğrenciler, büyük bir sahnede gösteri yapıyor gibiydiler.

Çocuklar! Bayram yapın, sevinin ve haykırın / Engel denen her şeyi güçlerinizle kırın / Çocuklar! Bilinki siz koca bir cihansınız / Vatanın her yerinden fışkıran volkansınız.

Saat 13:30’da bu cümlelerle başlayan kutlamalar öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Programın sunuculuğunu yapan öğrencilerin söylediği cümleler duygu yüklü kelimelerden oluşuyordu. Öğrenciler katılımcılara şunları söylüyorlardı:

“Egemenlik ulusların en doğal hakkıdır. Türk ulusu egemenliğine 23 Nisan 1920’de kavuşmuştur. İşte bu mutlu günü anmak, ulusal egemenliğin önemini kavramak ve coşkusunu yaşamak için her yıl bayram yapıyoruz. Bu anlamlı ve mutlu günü kutlamak için burada toplanmış bulunuyoruz.”

Öğrencilerin anlamlı ve şiirsel sunumlarını, kutlamanın belirlenmiş sırası takip etti. Ilk olarak ana okulu öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisini izleyen veliler miniklerin yeteneklerine hayran kaldılar. Daha sonra 3-C sınıfından Simay Yenici “Geldi 23 Nisan” adlı şiiri okudu.

Şiirin sonrasında 1-A sınıfı öğrencilerinin “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler “ adlı oyunu oldukça ilgi gördü. 1-C sınıfından Berke, Damla, Kaan, Halime ve Kerem’in “23 Nisan” adlı şiirlerini okuması sonrasında, 1-B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu roman oyununa sıra geldi.

Velilerin öğrencilerin fotoğraflarını çekmek için adeta yarış yaptığı gösterilerde, öğrencilerin performansları büyük alkış aldı.

Program 1-C sınıfı öğrencilerinden Aylin, Batuhan ve Rahime’nin ve yine 1-C sınıfından Fatih ve İlkay’ın “23 Nisan” adlı şiirleri okumalarıyla devam etti.

Program esnasında okunan birçok şiirsel cümlelerden bazıları şunlardı; Hoşgeldin 23 Nisan / Sana gözlerimizden sevinç / Bahçelerimizden bahar getirdik / Bari hemen bitivermese bu yolculuk / Seni kucaklamaya geliyor bugün / Köyler şehirler dolusu çocuk.

2-B sınıfı öğrencilerinin oynadığı Gelin-Damat gösterisi büyük beğeni toplayan şovlardan sadece bir tanesiydi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 2-A sınıfından Emir, Vuslat, Mert ve Zülal yaptı. Yine 2-A sınıfı öğrencilerinden Can, Buse, Iclal, Berkay ve Nida “23 Nisan” şiirini ve 2-A sınıfı öğrencilerinin tümü “23 Nisan” şarkısını seslendirdiler.

Kutlamanın en gözde etkinliklerinden biri de 2-C sınıfı öğrencilerinin seslendirdiği Türk Halk Müziği parçaları oldu.

3-C sınıfı öğrencilerinden Seray Keçici’nin “Bu Ne Duru Sabah” adlı şiiri okumasının sonrasında yavaş yavaş sonuna yaklaşılan etkinliğin en canlı şovları da hazırlıklara başladı.

3-A sınıfı kız öğrencileri son ayların en popüler şarkısı haline gelen ve bu sene ülkemizi Eurovision’da temsil edecek olan “Düm Tek tek” parçası eşliğinde yaptıkları dans gösterisiyle herkese parmak ısırttılar. Erkek öğrenciler de kızların hemen sonrasında Kolbastı adı verilen dans şekliyle izleyenlere güzel bir sahne sanatı hazırladıklarını göstermiş oldular.

Daha sonra 3-B sınıfı öğrencilerinden Oğulcan İnan “Atatürk Çocuk Olmuş” adlı şiiri büyük bir coşkuyla okudu.

Son olarak 3-B sınıfı öğrencileri hazırlamış oldukları ‘Modern Dans’ gösterisi ile günün en etkileyici dakikalarına imza attılar. Yabancı parçaların yanısıra Ceza’nın “Fark Var” adlı şarkısıyla günümüz modern dansının en popüler örneklerini sergileyen öğrenciler, veliler tarafından heyecanla izlendi. Birbirinden ilginç hareketleri sıfır hatayla katılımcılara aktaran öğrencilerin dansın sonu için hazırladıkları bitiş koreografisi de görülmeye değerdi. Birden fazla kişinin bir araya gelerek değişik bir kombinasyon oluşturduğu hareketin sonunda Türk Bayrağı’nı açan öğrenciler veliler tarafından dakikalarca alkışlandı. Gösteriler bu etkinlike sona ermiş oldu.

Kutlamalar kulaklarda yankılanacak şu satırlarla sona erdi; Kara, sarı, ak demeden / Biz çocuğuz anlaşırız / Sevgiyi paylaşırız / Gerçek dostluk yaratırız / Neler yaparız neler / Dünyayı bize verseler.