"Biz gittiğimiz her yerde şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz"

'Biz gittiğimiz her yerde şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz'

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü (KBESK) Başkanı Erol Gökçe, geçtiğimiz günlerde gazetemize bir dizi açıklamalarda bulunmuş, açıklamasında, kulübün büyük zorluklar içerisinde, büyük başarılara imza attığını kaydetmişti. Gökçe, Milli Takıma seçilen ve şu anda Fransa’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda top koşturan KBESK oyuncusu Davut Çalışkan ile de gurur duyduğunu ifade etmişti. Açıklamada Gökçe ayrıca; “Belediye Başkanımıza da sezon başında verdiği 250 lt mazot için teşekkür ediyoruz. Ancak bir daha mazot göremedik” şeklinde bir ifade kullanmıştı.

Işte bu ifadeye cevaben Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da bir açıklama yaptı. Başkan Çağlayan’ın, Yeşilyurt Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan açıklamasında söz konusu ifadeyi “talihsiz ve gerçek dışı” olarak nitelendirdi.

Bunun üzerine KBESK Başkanı Erol Gökçe, dün gazetemize yaptığı açıklama ile Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın cevabını değerlendirdi.  

Gökçe’nin bu açıklamalarını noktası ve virgülüne dokunmadan siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz;

“Her gün iki maç oynadığımız, Play-Off müsabakaları esnasında, oyuncularımı minibüsten kucağımda indirdiğimi gören Adana Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak, kaldığımız süre içerisinde, kullanmamız için bizlere asansörlü ve klimalı bir otobüs tahsis etti.

Peki, bizim Belediye Başkanımız hergün yolda gördüğü engelli sporculardan hangisinin hatırını sordu acaba? Cavap versin. Tek yaptığı başını çevirmek oldu. Başkanımız, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi Milli Bayramlarda, bilboardları, duvarları, durakları resimlerle donattı. O resimlerde, ilköğretim ve lise öğrencileri ile fotoğraflarda yer alıyor. Peki hiç engelli bir sporcu ile çekilen fotoğrafı var mı Başkanımızın? Geçen yıl Bayan Milli Güreşçiler seçmesi yapılmıştı. Kırklareli Belediyesi 250 sporcuya yemek almıştı. Ama bize bir şişe su bile alınmadı.

Belediye Başkanımız görevi süresince, sadece bir kez maçımızı izlemeye geldi. Yönetim kurulumuzun ısrarları ile maça gelen Başkanımız, ilk periyodun yarısı olmadan salonu terk etti. Nedeni ise; AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın salonda bulunmasıydı. Sayın Sarıçam, özel olarak davet edilmediği halde maçın oynanacağını duymuş, bir taraftar olarak bize destek vermeye gelmişti. Işte bu nedenle Başkanımız maçı terketti ve bir daha da semtimize uğramadı.

Başkanımız; “Belediye Başkanımıza sezon başında verdiği 250 litre motorin için teşekkür ediyoruz. Ancak bir daha göremedik” şeklindeki ifademi “talihsiz ve gerçek dışıdır” şeklinde nitelemiş. Sayın Başkanımıza, önce sezonumuzun 1 yıl olduğunu hatırlatırım. Başkanlık sezonu gibi 5 yıl değildir. Bu ifademe karşı, yaptığı yorumda; 2008 sezonunda yapılan yardımlar ile 2009 yılındaki yardımları harmanlamış. Velev ki, öyle olsun...

Bir de 1.000 TL’lık nakdi yardım var. 2008 sezonunda Bölgsesl 2. Lig’in yanı sıra, Mersin’de Play-Off’lara katıldık. Belediyemiz, 2 Lig’de mücadele eden ve 17 kişilik kafileden oluşan takımımıza, Mersin’e giderken, 1.000 TL verdi. Bizler Belediyemizin yaptığı her yardım için, kendilerine basın yoluyla teşekkür ettik.

Başkanımızın “talihsiz” diye tanımladığı ifademde “sezon başında” diyordum. Yani; 2009 yılından bahsediyorum. 250 litre ya da 400 litre motorin olmuş, bir şey ifade etmez. Fatura kesilsin, ücretini hemen öderim. Ama bir Belediye Başkanı okuduğunu anlamazsa, polemiğe girmek de anlamsızdır. 2009 sezonu ile 2008 sezonu aynı olur mu? Peki Başkanımız söz konusu açıklamada 2008 sezonunu katıyor da, rakibimiz Kocaelispor’a şantiyeden verdiği mazotu niye açıklamıyor?

Başkanımız kendi ifadesinde 500 litre mazot verdiğini belirtiyor. Bizim Kırklareli için katettiğimiz yol; 9000 kilometredir. Yendiğimiz kulüplerin pek çoğu Belediye ve Büyükşehir Belediye takımlarıdır. Ve bizim her maçta giydiğimiz formaların arkasında “Kırklareli” yazar. Her gittiğimiz yerde rakiplerimizi yenmekle kalmıyor, şehrimizin tanıtımını da en iyi şekilde yapıyoruz. Ve bir Play-Off’tan ilk kez bir takım namağlup çıkıyor, 1. Lige yükselmeye hak kazanıyor. Başkan ise hala, 500 litre mazotun peşinde...

Yine bu takımın içinden Kırklareli’nin bağrından bir genç çıkıyor. Milli takımda yer alarak ilimizi Fransa’da temsil ediyor ve de tanıtımını yapıyor. Yerel, Ulusal derken, Avrupa ve Dünya basınında da yer alıyoruz. Davut Çalışkan isimli bu genç iki yıldır, Milli takım seçmelerine giderek, 150 sporcunun içinden önce 120-80-40-25-18 ve son 12’ye kaldı. Milli takıma girmeyi başardı. 29 Nisan’da Antalya, 10 Mayıs’ta Adana, 5 Haziran Istanbul ve 22 Haziran tarihinde Ankara kamplarından sonra Fransa’ya gitti.

Davut Çalışkan, Antalya kampına giderken, ben burada yoktum. Dedesi ona sadece 10 TL para vermiş. Çünkü, o kadar verebilir ancak. Telefonla Belediye Başkanlığı’na dilekçe yazdırdım. As Başkan Sedat Demir imzaladı ve sporcumuz Belediye Başkanlığı’na dilekçeyi verdi. Tabii ki, tüm dilekçelerimize olduğu gibi bu dilekçemize de yanıt gelmedi.

Ve sonuçta Valiliğimiz yetişti her zaman olduğu gibi imdada. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın destekleriyle Antalya’ya kampa gitti Davut Çalışkan. Ve o Davut şimdi, Fransa’da Dünya Şampiyonası’nda top koşturuyor. Başkanımız böyle bir sporcumuzu Sosyal Proje kapsamının dışında mı bıraktıacaba ?

Böyle bir çocuğa, Antalya’ya giderken 100 TL yol parası veremiyor Sayın Başkan. Hem de; oy için Sosyal Sorumluluk projelerinden kimlere ne kadar şarap parası verdiği bilinirken.”