''Biz milletvekillerimize hiçbir saygısızlık yapmadık."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Nejat Gencan, ''Biz milletvekillerimizi hiçbir saygısızlık yapmadık. Ancak Milletvekilleri çıktıkları bu örgüte hesap sormaz. Hesap verir. O kişiler de verecektir'' dedi.

 


Gencan, partisinin Uzunköprü ilçesinde yaptığı basın toplantısında, CHP Genel Kurultayı’nı değerlendirdi. CHP İlçe Başkanı Ramis Özgen, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Karamolla'nın da bulunduğu toplantıda, Gencan, partinin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın, komplo karşısında aldığı istifa kararının ardından coşkulu bir şekilde yapılan kurultayda Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçildiğini anımsattı.
Parti delegelerinin almış olduğu bu kararın, partinin yükselişinin bir adımı olduğunu vurgulayan Gencan, bu yükseliş trendinde Edirne olarak yer almak istediklerini ifade eden Gencan, şöyle devam etti:
''Ancak biz kurultay delegelerine hiç bir milletvekilimiz ne telefon açıp, nede şahsen biz adayız. Desteğinizi bekliyoruz dememişlerdir. Gerçek budur. Biz milletvekillerimize hiçbir saygısızlık yapmadık. Ancak milletvekilleri çıktıkları bu örgüte hesap sormaz. Hesap verir. O kişiler de verecektir.
Yine altını çiziyorum. Kendisi bize adayım dememiştir. Kimse ben burada siyaseti ben belirleyeyim mantığı içinde olmasın. Bu iddialar bizleri üzmüştür.''
İlçe Başkanı Ramis Özgen de kurultayın, halkın ve partililerin beklentileri doğrultusunda gayet katılımcı ve coşkulu bir havada gerçekleştiğini ifade etti.
Özgen, ''Laiklik ve Cumhuriyet ilkeleri bizim genlerimizde vardır. Ulusal birliğimizin, üniter devlet yapımızın tartışmaya dahi açılması mümkün değildir. CHP'deki değişim yeni Genel Başkanımızın seçilmesi ile birlikte toplumda büyük bir heyecan yaratmış, çeşitli partilerden, partisiz yurttaşlarımızdan CHP'ye üye olmak ve destek vermek konusunda ciddi bir talebin olduğunu gözlemlemekteyiz'' diye konuştu. aa