"Biz TREDAŞ'a iyi niyetli davranıyoruz, onlar bize art niyetli davranıyor''

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ''Biz TREDAŞ'a iyi niyetli davranıyoruz onlar bize art niyetli davranıyor'' dedi.


Sedefçi, Edirne Belediye Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) belediyenin borcu nedeniyle 15'e yakın kent aydınlatması, süs havuzları, fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektriğini kestiğini hatırlattı.
TREDAŞ'ın Edirne Belediyesi, asfalt şantiyesi ve süs havuzlarını elektriğini keserek Edirne halkına zarar verdiğini anlatan Sedefçi, TREDAŞ'ın, kendilerine sunduğu taksitlendirme önerisini ise kabul etmediklerini belirterek, şöyle devam etti:
''Biz TREDAŞ'a iyi niyetli davranıyoruz onlar bize art niyetli davranıyor. Buradaki TREDAŞ personeliyle sorunumuz yok. Bizim Ahmet Erdoğan denilen kişiyle sorunumuz var. Kendisi siyasi davranıyor. Turistlerin yoğun olarak geldiği bir mevsimde, özellikle ramazan ayında elektrikleri kesmeleri bana göre aymazlıktır, haksızlıktır.''
TREDAŞ'ın bu uygulamasının durdurulması konusunda yasal yollara başvurduklarını anlatan Sedefçi, ''TREDAŞ, Edirne'yi karanlık şehir haline getirmek istiyor. Edirne'yi karanlık şehir yapmaya TREDAŞ Genel Müdürünün gücü yetmeyecek. Biz de TREDAŞ'a tahsis ettiğimiz yerlerin 5 yıl geriye dönük kira bedellerini yasal faizleriyle çıkardık. Buna göre TREDAŞ'ın da bize 1 milyon 165 bin 972 lira borcu var. Bizde artık hakkımızı yasal yollardan arayacağız.''
    
-PARKLİNE SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Edirne Belediyesi A ve A Parkline Şirketinin belediyeye ait borçlarını ödemediği için sözleşmesini fesh etti.
Başkan Sedefçi, parkline şirketinin Edirne belediyesine yaklaşık 300 bin TL borcu olduğunu ve iyi niyetli davranmalarına rağmen borçlarını ödemediklerini belirtti.
Edirne Belediyesi Encümen kararıyla şirketin sözleşmesinin fesh edildiğini vurgulayan Sedefçi,''Borçlarını yaklaşık 1 yıl dan beri ödemiyorlardı. Bir çok uyarıda bulunduk bizi dinlemediler. Bizde yasal hakkımızı kullandık'' dedi.
Sedefçi, Edirne Belediyesi olarak Lalezar Restoran'a talip olduklarını ve Çevre ve Orman Bakanlığından belediyeye kiralanması için talepte bulunduklarını kaydetti.
    
-''BONCUK SATICILARINA ÖZEL YERLER YAPTIK''
Selimiye Cami çevresindeki turistleri rahatsız etmemeleri için boncuk satan kişilere özel tezgahlar yaptıklarını ifade eden Sedefçi, tezgah dışında satış yapanlara izin vermeyeceklerini bildirdi.
Bir gazetecinin 'Boncuk satıcıları akşamları turistleri rahatsız etmeye devam ediyor?' diye sorması üzerine Sedefçi, Belediye Zabıta Müdürünü arayarak konu hakkında bilgi aldı.
Sedefçi, gösterilen alanlar dışında satış yapan kişilerin malzemelerine el konulduğunu sözlerine ekledi. aa