Biz Türkiye'yiz, vatan bizim kalbimizde

Biz Türkiye'yiz, vatan bizim kalbimizde

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dün de birçok okulda değişik gösterilere sahne olarak devam etti.

Kocahıdır İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen 23 Nisan kutlamaları, sanatçıların sahne aldığı konserleri aratmadı. Saat 13:30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını okul öğrencilerinden Pınar Sarma gerçekleştirdi. Sarma, konuşmasında günün anlam ve önemine değinirken şunları kaydetti:

“23 Nisan milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşını verdiği, haklarını kazanarak kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür.

23 Nisan ile modern yaşantımıza sahip olduk. Egemenliğimizin teminatı millet; ülkemizin teminatı ise biz çocuklarız. Bu gerçeği çok önceden gören Ulu Önder Atatürk, hangi gerçekleri nasıl teminat altına alacağını bildiğinden bugünü bizlere armağan etti. Işte ulusal egemenlik. İşte çocuk bayramı. 23 Nisan mevsim gibi bahardır. 23 Nisan çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa, çocuklar sevgi damlacıklarıdır. Mevsim baharsa çocuklar gelecek yazın meyveleridir.

Her 23 Nisan’da, tıpkı bu mevsimde yeşeren kayısı tomurcukları gibi bu çocuk bayramında da başta dünyamız olmak üzere, ülkemizde ve en yakın çevremizde insan haklarına saygı, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının yeşermesini dilerim.”

Bu konuşmanın ardından 1-A sınıfından Ayfer Karaca ve Selen Ipek “23 Nisan” adlı şiiri okudular. Etkinliğin en duygulandırıcı gösterisi ise Atatürk’ün “Bugünün çocukları yarının büyükleridir.” sözünden yola çıkarak hazırlanmış “Bir Dünya Bırakın” adlı sunumdu. Öğrenciler hem tek tek, hem de toplu halde söyledikleri şiir tadındaki cümlelerle izleyenleri duygulandırdı. Programın devamında 4. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “23 Nisan Şiir Kompoziyonu” vardı.

Atatürk’ün mesleklere çok önem vermesinin önemine değinilen programın sıradaki etkinliği ise 5. sınıf öğrencileri tarafından sunulan “Meslekler Oratoryosu” idi. Polis, öğretmen, doktor, berber, asker, çiftçi, hakim gibi birçok meslek dalına ait kıyafetleri giyen öğrencilerin, yaptıkları kısa konuşmaların sonunda söylediği “Biz Türkiye’yiz vatan bizim kalbimizde” cümlesi veliler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Yine 5. sınıf öğrencilerince hazırlanmış “Atatürk İlkeleri” adlı gösteri, söz konusu ilkelerin derinliği ve önemini herkese bir kez daha kanıtladı. Daha sonra 2-A sınıfı öğrencisi Mübeccel Itik tarafından “23 Nisan” adlı başka bir şiir okundu.

Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa

Bu etkinliklerden sonra sıra günün en renkli ve hareketli şovlarına geldi. Öğrenciler tarafından hazırlanmış olan ve  izleyenlerden büyük alkış alan gösterilerden ilki, Karadeniz Bölgesi’ne ait son ayların popüler dans şekli “Kolbastı”ydı. Öğrenciler çalan müzik eşliğinde tüm hünerlerini sergileyerek büyük alkış aldılar. Kolbastının ardından 3. sınıf erkek öğrencilerinin davul ve darbukası eşliğinde söylenen şarkılarla kız öğrenciler de “Gamzelim ve Gelin Damat” adlı oyunları sergilediler. Yine 3. sınıf öğrencilerinin Demet Akalın’ın ‘Bebek’ adlı şarkısıyla yaptıkları dans performansı katılımcıları oldukça coşturdu.

Minik öğrenci Elbanur Cığal’ın ünlü şarkıcı Hadise’nin ‘Stir Me Up’ adlı şarkısı ile yaptığı dans şov ise görülmeye değerdi. Küçük yaşına rağmen oldukça yetenekli bir performans sergileyen minik öğrenci, katılımcıları kelimenin tam anlamıyla mest etti. Son olarak ise minik öğrencilerin yine Hadise’nin ‘Düm Tek Tek’ adlı şarkısında yaptığı şovla sona yaklaşılmış oldu. Etkinliğin bitişi ise güzel bir organizasyonla tamamlandı. Tüm öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla “Hayat Bayram Olsa” adlı şarkıyı hep bir ağızdan söyleyerek 23 Nisan coşkusunu veliler ve katılımcılarla paylaştı.